ADANA'da KPSS giriş belgesindeki saç rengi ile nüfus cüzdanındaki saç renginin farklı olması nedeniyle gözaltına alınınca sınava giremeyen 24 yaşındaki Pelin Derya Çetinkaya, ailesi ile birlikte Ankara'da oturma eylemi yapmaya hazırlanıyor.
Üniversite mezunu olan Pelin Derya Çetinkaya 5 Temmuz'da Danişment Gazi Anadolu Lisesi'nde sınava girdi. Ancak, kimliğindeki fotoğrafı daha önce girdiği sınavda sisteme kaydedilen haline benzemeyince, sınav sonunda gözaltına alındı bu yüzden de aynı gün öğleden sonra öğretmen adaylarının gireceği ikinci oturuma giremedi. Sınav sahtekarlığı iddiasıyla gözaltına alınıp, hakkında işlem yapıldıktan sonra serbest bırakılan Pelin Derya Çetinkaya, avukatı aracılığıyla da sınav görevlileri ve polisler hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
Baba Kamuran Çetinkaya kızının başına gelenlerin basında geniş yer bulmasına rağmen herhangi bir yetkilinin kendilerini aramadığını belirterek, "Bize resmi bir bilgi verilmediği takdirde ailemle beraber Ankara'ya giderek eylem yapacağız. İlgili her yere yazılar yazdık. Herhangi bir cevap gelmedi. Başbakanlığın kapısında oturma eylemi yapacağız. Herkesin desteğini bekliyoruz" dedi.
13 aylık emeğinin gereksiz bir şüphenin kurbanı olduğunu belirten Pelin Derya Çetinkaya ise yaşadıkları yüzünden psikolojisinin bozulduğunu söyledi. Bugüne kadar kimsenin kendisi aramadığını belirten Çetinkaya ise "Hiç kimse bizi arayıp derdimizi sormadı. 13 aylık emeğim boşa gitti. Bundan dolayı çok üzgünüm. Bayramdan sonra ailemle Ankara gidip Başbakanlığın önünde eylem yapacağız" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI