- ŞANLIURFA’da, 'Enerji tasarrufu haftası' kapsamında, ilköğretimin öğrencilerine 2 bin tasarruflu ampul dağıtıldı. Sınıflarda ampul dağıtan Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ile DEDAŞ Müessese Müdürü Esin Eroğlu, öğrencileri enerji tasarrufu konusunda bilgilendirdi.
Milli Eğitim Müdürlüğü ile Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. 'Enerji tasarrufu haftası' nedeniyle Yenice İlkokulu'nda tasarruflu ampul dağıtımı için tören düzenledi. Ampul dağıtım törenine; Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, DEDAŞ İl Müdürü Esin Eroğlu ile her iki kurumun personelleri katıldı. Öğrencilere enerji tasarrufu konusunda bilgilendirme yapan Metin İlci, daha sonra DEDAŞ İl Müdürü Ersin Eroğlu’yla birlikte sınıflarda enerjiyi daha az tüketen tasarruflu ampul dağıttı.
Enerjinin verimli kullanılması halinde her yıl yüzde 30 civarında tasarruf sağlanabileceğini belirten DEDAŞ İl Müdürü Ersin Eroğlu, "Kullanılmayan cihazlar kapatılmalı. Cihaz satın alırken daha az enerji tüketenler tercih edilmeli. Enerji tasarrufu konusunda öğrendiklerimizi, dinlediklerimizi ömür boyu uygulayalım" dedi.
Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ise tasarrufun önemini anlattığı öğrencilere kaçak enerji kullanımının suç olduğunu anlattı.