BOLU'da, beden eğitimi öğretmenleri raketlerini, düdüklerini ve toplarını bırakarak beden eğitimi derslerinin meslek liselerinden kaldırılmasını protesto etti.
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda görevli öğretim üyeleri, okullarda görevli beden eğitimi öğretmenleri ve sendika temsilcilerinin bulunduğu yaklaşık 200 eğitimci öğle tatili sırasında Hükümet Meydanı'nda toplandı. Meslek liselerinden beden eğitimi derslerinin kaldırılmasını protesto eden eğitimciler, 'Obez gençlik istemiyoruz', 'Dersimizi geri istiyoruz', 'Beden eğitimi haktır alınamaz' yazılı dövizler taşıyıp, 'Yaşasın branş dayanışmamız' sloganları atarak yürüdü. Tenis filesi taşıyıp düdükler çalarak Bankalar Meydanı'na kadar yürüyen eğitimciler raketlerini, düdüklerini ve toplarını bırakıp beden eğitimi derslerinin kaldırılmasını protesto etti.
Ders çizelgelerinde değişiklik yapılacağı zaman ilk akla gelenin beden eğitimi dersleri olduğunu belirten Beden Eğitimi Öğretmenleri Spor Kulübü Derneği Başkanı Zafer Doğru, "Meslek liselerinde son yapılan değişiklikle de bu durum değişmemiş, beden eğitimi dersi kökten kaldırılmıştır. Meslek liselerinde beden eğitimi derslerinin kaldırılması hepsinden öte ayrı bir cinayettir. Meslek lisesi öğrencilerinin tek eğlencesi ve oyunu olan beden eğitimi dersini ve dolayısıyla sporu alarak bu çocukları isyankarlığa, sigara ve alkol gibi madde bağımlılığına, kötü alışkanlıklara, internet kafelere, kahvehanelere itilmiş olmuyor mu?" dedi.