Kocası Tarafından Burnu Koparılan ve Türkiye'de Tedavi Edilen Reza Gül Türkiye'ye Teşekkür Etti
Geçtiğimiz Ocak ayı başında Afganistan'ın Kuzeyinde Kunduz vilayetinde Taliban'a katılan kocası tarafından burnu kesilerek kopartılan Reza Gül Türkiye'de 6 aya yakın süren tedavisi ardından Afganistan'a döndü.

Plastik cerrahi ile yüzüne burun yapılan Gül, düzenlenen basın toplantısında Türkiye'nin desteği için teşekkür etti. Afganistan Sağlık Bakanı Dr. Feroudin Feroz'da Türkiye'nin Afganistan'a desteğinin önemine vurgu yaptı veTürkiye'deki darbe girişimini şiddetle kınadıklarını ifade etti
AİLE İÇİ ŞİDDET MAĞDURU KADINLARIN SİMGESİ OLDU
Dünya gündemine Afganistan'ın aile içi şiddet mağduru kadınların simgesi olarak düşen Reza Gül 'ün (24) geçtiğimiz Ocak ayında Taliban'a katılan kocası tarafından burnu kesilerek kopartılmış, Türkiye büyükelçiliği girişimleri ve Sağlık bakanlığı desteği ile tedavisi için Türkiye'ye göndermişti. 6 aya yakın süren tedavisi ardından Reza GülAnkara'da plastik cerrahi ile yüzüne yapılan burunla yeniden hayata tutundu.

TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR ETTİ
Yüzü sargılar içinde girdiği şoktan konuşamayan acılar içindeki Reza Gül tedavisinin ilk etabının tamamlanması ardından ülkesi Afganistan'a döndü. Afganistan Sağlık Bakanlığında düzenlenen basın toplantısında ailesi ile birlikte katılan Reza Gül Türkiye'ye teşekkür etti.
Türkiye'nin Kabil Büyükelçisi Ali Sait Akın'ın da katıldığı toplantıda Reza Gül'ün tedavisi ile ilgili bilgiler paylaşılırken, kameralar karşısına geçen aile içi şiddet mağduru Reza Gül yaşadıklarını aktardı, bunu kendisine yapan kocasının en ağır şekilde bedelini ödemesi için Allah'a her gün dua ettiğini söyledi. Genç kadın hayattan ümidini kestiği anda yardım eli uzatan Türkiye'nin desteği ile yüzüne yapılan estetik burun ve uygulanan tedavi sonucu yeniden insan içine çıkabildiğini ve bundan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

BABASI TÜRK BÜYÜKELÇİLİĞİNDE HİZMETLİ OLARAK İSTİHDAM EDİLDİ
Türkiye Kabil büyükelçisi Ali Sait Akın da yaptığı açıklamada aileye desteklerinin süreceğini belirterek Reza Gül'ün tedavi sürecinin devam edeceğini ve babasının da Türk büyükelçiliğinde hizmetli olarak istihdam edildiğini söyledi. Büyükelçi Akın Afgan halkı ile Türk halkı arasındaki dostluk ve kardeşlik bağlarımızı daha güçlendirmek için her alanda destek veriyoruz. Sağlık alanında da tedavi için Afgan dostlarımızın kardeşlerimizinTürkiye'ye daha rahat seyahat ve vize imkanları sunacağız. şeklinde konuştu. Reza Gül'ün babası büyükelçi Akın'a sarılarak teşekkür etti.

AFGAN SAĞLIK BAKANINDAN TÜRKİYE'YE DESTEK MESAJI
Reza Gül ve ailesini Makamında Kabil Büyükelçisi Ali Sait Akın ile birlikte ağırlayanAfganistan Sağlık Bakanı Dr Feroudin Feroz'da Türkiye'nin Salık alanında verdiği desteğe teşekkürlerini iletirken, Türkiye'de gerçekleşen darbe girişimi karşısında duyduğu üzüntüyü ve Türk halkının demokrasi mücadelesine duyduğu hayranlığı dile getirdi. Bakan Feroz Bu alçakça girişimi şiddetle kınıyoruz. Afgan halkı Türkiye'nin birliği ve bütünlüğü için dua ediyor. diyerek Türkiye'ye destek mesajı verdi.