KKTC Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dr. Hamit Bakırcı, "Anamur halkına suyu bizle paylaştıkları için teşekkür ediyorum" dedi.
Bakan Hamit Bakırcı, Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar ve Taşucu Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş ile birlikte Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ve 'Asrın Rüyası' olarak nitelendirilen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Su Temin Projesi'nde deniz geçişi için kullanılacak boruların imalatının yapıldığı tesisi gezdi. Bakırcı, Anamur'daki çalışmaları inceledikten sonra boru üretimini de yerinde görmek amacıyla Silifke'ye geldiğini kaydetti. Üretilen boruların denizin 250 metre altına askıya alınarak yerleştirileceğini belirten Bakırcı, projenin ise bu yıl sonunda tamamlanacağını söyledi. Yapılan bu proje ile KKTC'nin su ihtiyacının karşılanacağını ifade eden Bakırcı, şöyle devam etti:
"Türkiye'den KKTC'ye getirilecek su projesini yerinde görmek istedik. Her türlü sunumunu gördük. İnandığımız bir projeydi. Yerinde görmek ve bu projenin büyüklüğünün ne kadar olduğunu insanlarımıza da göstermek istedik ve onun için buradayız. Her şey yolunda gitmiş zaten. Dolayısıyla bundan sonra sadece deniz altına döşenmesi kaldığı için buradan insanlarımıza çok rahat bir şekilde bu yıl sonunda suyu KKTC'ye gidebileceğini söyleyebiliriz. Biz, bu konuda her zaman için Anadolu halkıyla minnet duygularımızı paylaştık. Özellikle Anamur halkına suyu bizle paylaştıkları için teşekkür ediyorum."