Japonya'da Gençlerin Yarısının Hiç Cinsel Deneyimi Yok
Dünyanın en yaşlı nüfusuna sahip olan, doğum oranı her geçen yıl azalan, bekar sayılarının ise tavan yaptığı Japonya'da yapılan bir araştırma, gençlerin neredeyse yarısının hayatları boyunca hiç cinsel ilişki yaşamadığını ortaya koydu.
EN DİKKAT ÇEKİCİ NOKTA
Independent'ta yer alan habere göre araştırma 18 ila 34 yaş arasındaki insanlarla gerçekleştirildi. Buna göre bekar erkeklerin yüzde 70'inin ve bekar kadınların yüzde 60'ının halihazırda bir ilişkisini bulunmuyor. Ayrıca bu yaş grubundaki erkeklerin yüzde 42'si, kadınların ise yüzde 44.2'sinin hayatlarında hiç cinsel ilişki yaşamamış olması, araştırmada ortaya çıkan en dikkat çekici nokta olarak göze çarpıyor.
HER BEŞ YILDA BİR YAPILIYOR
Araştırma her beş yılda bir Nüfus ve Sosyal Güvenlik Araştırmaları Ulusal Enstitüsü tarafından gerçekleştiriliyor. 2010'da yapılan araştırmada bakir erkeklerin oranı yüzde 36.2 ve bakire kadınların oranı ise yüzde 38.7'yle ölçüldüğü de belirtildi.
DOĞUM ORANI ARTIŞI İÇİN TEŞVİK
Başbakan Shinzo Abe'nin başında bulunduğu Japon hükümeti, 2025 yılına kadar ülkenin doğum oranını 1.4'ten 1.8'e çıkarmanın hesaplarını yapıyor. Hükümet, bu yol uğruna daha iyi çocuk bakımı servisinin yanı sıra evli çiftler için vergi teşvikini de vaat ediyor.
Araştırmada ayrıca Japonya tarihinde ilk kez, kadınların ilk çocukları doğduktan sonra işlerine dönme oranının yüzde 50'yi geçtiğini de belirtildi.