JAPONYA'nın Ankara Büyükelçisi Yutaka Yokoı, Osmaniye'de Suriyelilerin barındığı çadır kenti ziyaret ederek, kışlık kıyafet dağıttı.
Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu'yu makamında ziyaret eden Büyükelçi Yutaka Yokoı, daha sonra AFAD yetkilileri, Konaklama Tesisi Merkez Yöneticisi ve Toprakkale Kaymakamı Murat Uzunparmak ve UNICEF Türkiye Alan Koordinatörü Elif Müjen Şencan ile birlikte Suriyeli Türkmen ailelerin barındığı Cevdetiye Konaklama Tesisi'ni gezdi. Kaymakam Uzanparmak çadır kentteki market, okullar, hastane ve diğer yaşam alanları gezilerek bilgiler verdi. Daha önceden bu türden mülteci kamplarını ziyaret etme imkanı bulduğunu belirten Büyükelçi Yutaka Yokoı, Osmaniye'deki koşulları gayet iyi bulduğunu söyledi. Türk hükümetinin ve uluslararası toplumun çadır kentte yapmış olduğu çalışmaları gıpta ile izlediğini belirten Yutaka Yokoı, "Japon hükümeti Suriyeli mülteciler için 280 milyon dolar ayırdı. Bu paranın bir kısmı Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği tarafından bir kısmı da bu kampta harcanmış bulunulmaktadır" dedi.
Büyükelçisi Yutaka Yokoı, daha sonra kışlık giysi dağıtımı yapıp, yeni doğum yapmış annelere de çeşitli hediyeler verdi.