Londra son üç ayda üçüncü terör saldırısına sahne olurken, İngiltere hükümetinden sert açıklamalar geldi. Önceki gece yerel saatle 22.30 civarında meydana gelen terör saldırısında 3 saldırgan önce beyaz minibüsle Londra Köprüsü'ndeki yayaları ezdi ardından da araçtan inerek bıçaklarla dehşet saçtı. Saldırı sonucu 7 kişi öldü, 47 kişi de yaralandı. Saldırganlar, olay yerinde polis tarafından vurularak öldürüldü. Teröristlerin, teneke kutularla üzerlerinde intihar yeleği varmış görüntüsü verdiği ancak üzerlerinden bir patlayıcı çıkmadığı ifade edildi.
SALDIRIYI DEAŞ ÜSTLENDİ

Reuters'ın haberine göre Londra'da cumartesi günü gerçekleşen saldırıları terör örgütü DEAŞ üstlendi.
Öte yandan sputnik'te yer alan habere göre de Radikal İslamist örgütleri takip eden SITE Inteligence'a göre DEAŞ, ramazan ayında daha çok saldırı gerçekleştirilmesi için 'yalnız kurt' adı verilen örgüt sempatizanlarına da çağrıda bulundu.
12 KİŞİ GÖZALTINDA

Polis 12 kişiyi gözaltına aldı. İngiltere Başbakanı Theresa May ise konuşmasında "İngiltere'de aşırıcılığa haddinden fazla tolerans gösterildiğini" söylerken, "Artık yeter" dedi. Saldırı, önceki gece yaşandı. Londra Köprüsü'nde insanları kamyonetle ezen teröristler, daha sonra araçtan inerek yakınlardaki Borough Pazarı'na saldırdılar ve kimi gördülerse bıçakladılar. Bazı kurbanların boğazlarının kesildiği ifade edildi. Bıçaklı terör yaşanırken, insanlar canları kurtarmak üzere çevredeki dükkânlara, kafelere ya da barlara sığındı.
MAY'DEN DEĞERLER MESAJI

İngiltere Başbakanı May, saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada "Artık yeter demenin zamanı geldi. Herkes hayatına normalde yaptığı gibi devam etmeli. Toplumumuz değerlerimizle uygun hareket etmeli. Aşırıcılık ve terörle mücadeleye gelirsek, değişmesi gereken şeyler var" dedi. İngiltere Başbakanı, aşırıcılıkla ilgili olarak, "Bu, İslam'ı ve hakikati çarpıtan bir ideoloji" ifadesini kullandı. İngiltere'de aşırıcılığa haddinden fazla tolerans gösterildiğini söyleyen May, "Bunu tespit etmede, kamu kesiminden ve toplumdan kökünü kazımada çok daha fazla sağlam olmalıyız" dedi.
'TRAFİK KAZASI SANDIK'

Olay yaşandığı sırada arabasıyla Londra Köprüsü'nden geçen 25 yaşındaki bir erkek de "Önce trafik kazası sandık, ama yaklaşınca yerde yatanları ve büyük kan izlerini gördük. Sağ tarafta ağır yaralı hamile bir kadın vardı, solda da bir adam yatıyordu" diye konuştu.
'SANDALYE, ŞİŞE FIRLATTIM'

Gerard Vowles adlı görgü tanığı da, olay olduğu sırada London Köprüsü'nün güney ucundaki bir barda Şampiyonlar Ligi finalini izlediğini ve bir kadının üç kişi tarafından bıçaklandığını gördüğünü söyledi. Gerard Vowles saldırganları durdurabilmek için onlara sandalye, bardak ve şişe fırlattığını belirtti. "Bana doğru gelip bıçaklamak istediler. Herkesi bıçaklıyorlardı" diyen Vowles polisin olay yerine ulaşmasının en az 10 dakika sürdüğünü de kaydetti. Reuters'ın haberine göre Vowles saldırganların, "Bu, Allah için" diye bağırdığını da ifade etti.
BAŞBAKAN'DAN TAZİYE MESAJI

Başbakan Binali Yıldırım, Londra'da yaşanan terör saldırısı nedeniyle İngiltere Başbakanı Theresa May'e taziye mesajı gönderdi. Dışişleri Bakanlığı da, "Benzer saldırılara birçok defa maruz kalmış olan Türkiye ve Türk halkı, Birleşik Krallık halkının acısını anlamakta ve paylaşmaktadır. Bugüne kadar olduğu gibi terörle mücadelede Birleşik Krallık'a her türlü desteği vermeye devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.
ALMANYA'DAN "İNGİLTERE'NİN YANINDAYIZ" MESAJI

Almanya Başbakanı Angela Merkel, "Bugün, korku ve yas içinde birleşmiş durumdayız. Almanya olarak terörün her çeşidi ile mücadelede İngiltere'nin yanındayız" dedi.
Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker, "Duygu ve dualarım saldırıda hayatını kaybedenlerin yanında" dedi.
RUSYA VE FRANSA SALDIRIYI KINADI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, saldırıyı kınayan bir açıklama yaptı. İngiliz halkına başsağlığı dileklerini gönderen Putin, daha sonra İngiltere Başbakanı May'e taziyelerini iletti.
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, saldırıyı kınayarak, "Bu yeni trajedi karşısında Fransa her zaman olduğundan daha fazla İngiltere'nin yanındadır. Duygu ve düşüncelerim hayatını kaybedenlerin yanında" ifadelerini kullandı.
TRUMP'TAN KINAMA VE POLEMİK

ABD Başkanı Donald Trump, saldırı sonrası birçok tweet attı. Trump, "Zeki, uyanık ve sert olmalıyız. Mahkemelerin bize haklarımızı geri vermesine ihtiyacımız var. Ekstra güvenlik seviyesi olarak seyahat yasağına ihtiyacımız var" dedi. ABD Başkanı daha sonra da İngiltere'ye yardıma hazır olduklarını belirterek, "Yanınızdayız" diye yazdı. Londra'nın Müslüman Belediye Başkanı Sadiq Khan'ı da hedef alan Trump, "En az 7 ölü ve 48 yaralı var ve Londra Belediye Başkanı 'Alarma geçmek için sebep yok' diyor" ifadelerini kullandı. Trump, ABD'de serbest silah satışına karşı yürütülen kampanyaları da eleştirdi.