Ali Ekber ŞEN-Mustafa ERCAN-Fatih KARAÇALI/MERSİN-ADANA, () - ALMANYA'nın Geretsried kentinde sigortacılık yapan 36 yaşındaki Katrin Schlink, boşandığı eski eşi Mersinli Volkan Murat Karakuş tarafından kaçırıldığını iddia ettiği ikiz erkek çocukları 11 yaşındaki Nico Deniz ile Kevin Volkan'ı mahkeme kararıyla okudukları okuldan alarak ortadan kayboldu. Baba Karakuş, çocukların kimlik ve pasaportlarının kendisinde olduğunu belirterek, "Bu bir çocuk kaçırma olayıdır" dedi.
Sigortacı Katrin Schlink ile Mersinli eşi Volkan Murat Karakuş, aralarındaki şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanmaları ardından erkek ikizleri Nico Deniz ile Kevin Volkan'ın velayetleri, anne ve babaya müşterek olarak verildi. Volkan Murat Karakuş boşandığı eşinin de izniyle 2012'de çocuklarıyla birlikte memleketi Mersin'e tatile geldi. Ancak, Murat Karakuş çocukları bir daha Almanya'ya göndermedi. Bunun üzerine Alman anne çocuklarını almak için Mersin'de dava açtı. Mersin 5'inci Aile Mahkemesi, ilk duruşmada çocukların mutat meskenine iadesine hükmetti. Karakuş'un temyiz başvurusunu değerlendiren Yargıtay 2'nci Dairesi ise yerel mahkemenin verdiği kararı onadı. Ancak çocukların anneye teslimiyle ilgili icra kararı ertelendi. İtirazı değerlendiren 1'inci İcra Hukuk Mahkemesi, icranın ertelenmesinin yasaya aykırı olduğuna karar vererek, çocukların, psikolojik ve fiziksel olarak etkilenmelerinin önüne geçmek için sosyal hizmet uzmanı, pedagog veya psikolog eşliğinde babadan alınarak, Alman anneye teslim edilmesine hükmedildi. Fakat baba ve çocukların izine rastlanılmadı.
İCRA MEMURU İLE OKULDAN ALDILAR
Avukat Tucel, çocukların yeniden okudukları Yenişehir İlköğretim Okulu'nda eğitimlerine başladığı haberini almasının ardından bugün icra memuru, pedagog ve polis eşliğinde okula giderek çocukları aldı. Polis çocukları okuldan çıkarırken anne Katrin Schlink de başka bir araç içerisinde bekledi. İlk olarak Cumhuriyet Karakolu'na getirilen çocuklar burada yapılan işlemlerin ardından Mersin Adliyesi'ne gönderildi. Bu sırada kapıda çocuklarıyla karşılaşan Volkan Murat Karakuş onlara sarılarak gitmelerini engellemeye çalıştı. Ancak polis buna izin vermedi. Çocuklar, götürüldüğü Mersin Adliyesi'ndeki nöbetçi mahkemece anne Katrin Schlink'e teslim edildi. Ardından anne ile çocuklar ortadan kayboldu. Çocuklarının Adana Havaalanı'na geldiğini duyan baba ise, buraya gelip, çocuklarını aradı.
'KİMLİK VE PASAPORTLARI BENDE'
Volkan Murat Karakuş, tüm aramalarına rağmen çocuklarını bulamadı. Olay çıkarma ihtimaline karşı polis tarafından üst araması yapılarak kısa süreliğine alıkonduktan sonra serbest bırakılan Karakuş, "Çocuklarım okul kıyafetleriyle okuldan alındı. Kimlik ve pasaportları bende. Yurt dışına çıkış yapmaları imkansız ama ulaşamıyorum. Bu bir çocuk kaçırma olayıdır" dedi.
YOLCU LİSTELERİNDE İSİMLERİ YOK
Karakuş, havaalanında beklemeye devam ederken, Adana'dan yurt içi ve yurt dışına kalkacak olan uçakların yolcu listelerinde Katrin Schlink ile çocuklar Nico Deniz ile Kevin Volkan'ın isimlerinin olmadığı belirtildi.

(BK/AK) (FOTOĞRAFLI)