AFGANİSTAN'ın Sar-ı Pul kenti Valisi Abdül Cebbar Hakbin, beraberindeki heyetle 'Türk Mülki İdare Sistemini' yakından tanımak, kamu yönetimi ve güvenlik uygulamalarını yerinde görmek için Gaziantep'e geldi. Vali Erdal Ata'yı makamında ziyaret eden heyet, Türkiye ile tarihi çok eskiye dayanan dostluklarının bulunduğunu kaydetti.
Afganistan'ın Sar-ı Pul kenti Valisi Asdül Cebbar Hakbin'in başkanlığında Gaziantep'e gelen heyet ilk olarak Valiliği ziyaret etti. Heyeti makamında kabul eden Vali Erdal Ata, Afganistan'ın Türkiye'ye Kurtuluş Savaşı sırasında büyük desteği olduğunu hatırlatarak, gerekli yardımları yapmaya hazır olduklarını söyledi. Vali Ata, Afganistan'daki idari yapıyla Türkiye'deki yapımının birbirine benzediğini belirterek, "Öyle zannediyorum ki; Afganistan'daki idari yapı ile ülkemizdeki idari yapı birbirine benziyor. Heyetteki arkadaşlarımız bizim idari sistemimizi yakından tanıyarak ülkelerinde uygulamak için çalışma yapacak. Biz bu hususta elimizden gelen bütün desteği sağlayacağız" dedi.
'AFGAN KADINLARI GERDANLIKLARINI SATTI'
Sar-ı Pul Valisi Abdül Cebbar Hakbin da, Kurtuluş Savaşı sırasında Afgan kadınlarının gerdanlıklarını ve altın takılarını satarak Türkiye'ye yardım yaptıklarını ifade ederek, "Eskilere dayanan dostluk ilişkimizin devam edeceğine inanıyorum. Türkiye'deki idari sistemi öğrenerek ülkemizde uygulamak adına böyle bir ziyaret yaptık. Bizi kabul eden Türk yetkililere başta İçişleri ve Dışişleri Bakanları olmak üzere teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından aralarında kaymakam ve emniyet yetkililerininde bulunduğu 20 kişilik Afgan heyeti şehirde çeşitli temaslarda bulunmak üzere Valilikten ayrıldı.