ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Peter Cook, TSK'nın "Fırat Kalkanı" operasyonuna ilişkin olarak Cerablus'un güneyinde çatışmalara ilişkin haberleri yakından izlediklerini belirterek "Bu çatışmaları kabul edilemez buluyoruz" dedi.
Cook, New York Times gazetesine email ile yaptığı açıklamada "Cerablus'un güneyindeki çatışmaları yakından izliyoruz ve raporluyoruz, IŞİD tehdidinin hiç de uzak olmadığı bir noktada bu çatışmaları kabul edilemez buluyoruz" ifadelerini kullandı.
ACİLEN ÇATIŞMALARI SONLANDIRIN"

"Bu zaten kalabalık bir savaş" diyen Cook, "Bölgede bulunan tüm silahlı aktörlere çağrıda bulunuyoruz. Acilen çatışmaların sonlanması için gerekli önlemler alınmalı ve taraflar savaş pozisyonundan çıkmalı" diye konuştu.
OBAMA DA COOK'UN AÇIKLAMALARINA DESTEK VERDİ

ABD Başkanı Barack Obama'nın IŞİD karşıtı uluslararası koalisyon Özel Temsilcisi Brett McGurk, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Peter Cook'un Fırat Kalkanı operasyonu hakkında yaptığı açıklamadan bazı bölümleri sosyal medyadan alıntıladı. McGruk'un Twitter hesabından paylaştığı mesajlarda, "IŞİD'in olmadığı bölgelerdeki çatışmaları kabul edilemez ve derin bir endişe kaynağı olarak bulduğumuza açıklık getirmek isteriz"ifadelerinin yer alması dikkat çekti.
TSK'NIN OPERASYONUNDA 25 YPG/PYD'Lİ ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ
Fırat Kalkanı harekatı kapsamında dün bir askerin şehit olduğu saldırı ardından Türk F-16'larının da katılımıyla koalisyon güçlerince Cerablus'un güneyindeki bölgelerde tespit edilen hedeflere hava harekatı düzenlenmişti. Hava harekatında, Cerablus'ta bulunan birliklere ateş açtığı saptanan teröristlerin kullandığı 5 katlı bir bina imha edilmişti.. Askeri kaynaklar, hava harekatında terör örgütü PYD/YPG mensubu 25 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirmişti