Cumhurbaşkanı Erdoğan, konakladığı Blair House'dan ayrılarak geldiği Beyaz Saray'da tören kıtası tarafından karşılandı. Makam aracından inişinde ABD Başkanı Trump ile tokalaşarak gazetecileri selamlayan Erdoğan, daha sonra şeref defterini imzaladı.

''ERDOĞAN'I KONUK ETMEKTEN ŞEREF DUYUYORUM''

Erdoğan ve Trump baş başa görüşmelerini gerçekleştirmek üzere Oval Ofis'e geçti. Trump, görüşme sonrarı yaptığı açıklamada, ''Erdoğan'ı konuk etmekten şeref duyuyorum. Türk ve ABD halkları onlarca yıldır dost ve müttefiktir. Türkiye komünizmle savaşta son derece önemli bir ülkeydi. SSCB'ye karşı efsanevi bir varlık gösterdi.'' dedi.

Trump, konuşmasına şöyle devam etti:

''BERABER MÜCADELE VERİYORUZ''

Türkiye askerlerinin Kore'de ABD askerleriyle omuz omuza savaştılar ve kahramanlıkları unutulmaz. Onların cesaretleri bizim askerlerimizin hala unutmadığı şeylerden biridir. Komutanlarımız Türkiye askerlerinin şerefini hep övmüştür. Şu anda terörle mücadelede yeni bir düşmanımız var ve beraber mücadele veriyoruz.

''TÜRKİYE'Yİ TERÖRLE MÜCADELEDE DESTEKLİYORUZ''

Türkiye halkı korkunç terör saldırılarıyla karşılaştı. Türkiye halkına desteğimizi sunuyoruz. Türkiye'yi terörle mücadelede destekliyoruz. DEAŞ gibi PKK gibi mücadelede destekliyoruz. Aynı zamanda Türkiye'nin Suriye'de barış çabalarını takdirle karşılıyoruz. Tek yapmanız gereken gazetelerin baş sayfalarına bakmanız. 

''KARŞILIKLI TİCARİ İLİŞKİLERİ GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ''

Barışçıl bir sonuç için gerçekleştirilen tüm çabaları takdir ediyoruz. Sayın Erdoğan'la karşılıklı ticari ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Türkiye'nin gerçekleştirmiş olduğu silah siparişleri vardır ve bunların Türkiye'ye ulaşması için gerekeni yapacağız.