MERSİN'in Tarsus İlçesi'nin düşman işgalinden kurtuluş töreninde Tarsus Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, Türkiye'yi sarsan yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna değinince, Ak Partililer töreni terk etti. Kaymakam Hasan Göç de hemen ardından töreni iptal etti.
Tarsus'un düşman işgalinden kurtuluşunun 92'inci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında saat 09.00'da Cumhuriyet Alanı'nda tören başladı. Törende günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapmak için kürsüye gelen Tarsus Belediye Başkanı ve MHP'nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Burhanettin Kocamaz, Türkiye'yi sarsan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu konusunda Ak Parti hükümetini eleştirdi.
Başkan Kocamaz'ın bu eleştirilerine tepki olarak törende bulunan Ak Parti Mersin Milletvekili Ahmet Uzun da Ak Partililer ile birlikte tören alanını terk etti. Ak Partililer tören alanından giderken Kocamaz'a da sözlü tepki gösterdi.
Bu gelişme üzerine yapılan anonsta törenin Kaymakam Hasan Göç tarafından iptal edildiği açıklandı. Türkiye'yi sarsan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu yüzünden, Tarsus'un düşman işgalinden kurtuluş günü kutlaması da tamamlanamadan son buldu.