Behzat Ç.'nin senaristi yazar Emrah Serbes, 22 Eylül tarihinde Aydın-İzmir Otoyolu'nda meydana gelen, bir baba-kızın öldüğü, annenin ise ağır yaralandığı trafik kazasının sorumlusu olduğunu 6 gün sonra itiraf ederek, teslim olduğunu açıkladı

Son dakika... Behzat Ç'nin yazarı Emrah Serbes'ten trafik kazası itirafı: Teslim oluyorum

Aydın - İzmir Otoyolu Torbalı Kavşağı'nda 22 Eylül 2017 Cuma günü sabaha karşı meydana gelen, baba Ayhan Özçelik (59) ve 16 yaşındaki kızı Zeynep Özçelik'in (16) hayatını kaybettiği, anne Nilgün Özçelik'in ise ağır yaralandığı trafik kazasıyla ilgili olarak, Özçelik ailesinin aracına arkadan çarpıp takla atmasına yol açtığını iddia eden Kenan Doğru isimli kişi gözaltına alınmıştı.


MEĞER DİREKSİYONDA EMRAH SERBES VARMIŞ


Ancak Behzat Ç.'nin de senaristi olan yazar Emrah Serbes, feci kazadan 6 gün sonra Twitter üzerinden paylaştığı bir itiraf mektubuyla, kazanın sorumlusunun aslında kendisi olduğunu ve o sırada yolcu koltüuğunda oturan Kenan Doğru isimli arkadaşının sorumluluğu üstlendiğini duyurdu.


'VİCDANİ SORUMLULU KALDIRAMAYACAĞIMI ANLADIM'


Emrah Serbes'in, "Aradan günler geçtikçe bu vicdani sorumluluğu kaldıramayacağımı anladım" dediği olay yaratan itiraf mektubu şöyle: 

"22.09.2017 tarihinde İzmir-Aydın otobanında meydana gelen kazanın sorumlusu benim. Bu kazada aynı aileden bir baba-kız hayatını kaybetti, anne ise yoğun bakımda. Ölen genç kız, bir çocuk, 16 yaşında. Hiçbir şey bir genç kızın hayatından daha değerli değildir.

Bir rampanın ardından birden önümüzde çıkan araca çarpmamak için elimden gelen bütün çabayı sarf ettim. Kaygan zemin nedeniyle yavaşlayamadığımdan dolayı direksiyonu bariyerlere kırdım. Ama çarpışmanın önüne geçemedim. Bariyerleri aşarak üç-dört takla attık ve sonunda demir tellere takılarak durduk. Açılan hava yastıkları ve aracın güvenlik sistemi nedeniyle kazayı hafif sıyrıklarla atlattık. Kaza esnasında yanımda oturan arkadaşım Kenan Doğru ile birlikte aracın sun roof'undan çıktık ve diğer aracın yanına gittik.



Araçtakilerin nabızlarına baktım anne hala hayattaydı. 112'yi aradık ama ambulans olay yerine çok geç geldi. Araçtan fırlayıp yolun kenarında yatan genç kızı görünce kendimi kaybettim ve bu şok nedeniyle olay anında kazayı üstlenemedim. Kazayı yanımda oturan arkadaşım Kenan Doğru üstlendi. Şu an suçsuz olduğu halde cezaevinde yatmaktadır. Kenan'ı Beşiktaş tribününden tanırım, senelerce birbirimizi kolladık. Bu hadise nedeniyle hiç kimseye bir şey söylemeden sonuna kadar cezaevinde benim için yatabilecek bir insandır. Ama aradan günler geçtikçe bu vicdani sorumluluğu kaldıramayacağımı anladım.



Savcılığa geldim ve kendim teslim oluyorum. Hayatını kaybedenleri geri getirmeyecek olsa da cezam neyse çekmeye hazırım. Hayatını kaybedenlerin yakınlarından özür dilerim. Keşke bu kazada ben ölseydim. Hayatı boyunca haktan, hukuktan, adaletten bahsetmiş biri olarak bundan sonra doğan her gün benim için bir azap olacak.

Suçun cezasından kaçabilirsin ama vicdanın azabından kaçamazsın. 

                                                                                                                                       Emrah Serbes
                                                                                                                                       28.09.2017"


 

OLAYIN GEÇMİŞİ


Aydın Otoyolu'nda, başka bir otomobilin çarpmasıyla kontrolden çıkıp takla atan otomobilin sürücüsü 59 yaşındaki Ayhan Özçelik ve kızı 16 yaşındaki Zeynep Özçelik yaşamlarını yitirmişti. Kazada sürücünün eşi 51 yaşındaki Nilgün Özçelik ise ağır yaralanmıştı.



Kaza, 22 Eylül saat 04.30 sıralarında İzmir - Aydın Otoyolu Torbalı Kavşağı yakınlarında meydana geldi. İzmir'den Aydın yönüne giden Ayhan Özçelikyönetimindeki 35 TV 9335 plakalı otomobile, arkadan gelen 34 NT 5005 plakalı otomobil çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan Özçelik'in kullandığı otomobil taklalar attı. Kazayı gören diğer sürücülerin durumu bildirmesi üzerine gelen sağlık ekipleri, sürücü Ayhan Özçelik ve kızı Zeynep Özçelik’in yaşamlarını yitirdiğini belirledi. Kazada ağır yaralanan sürücünün eşi Nilgün Özçelik ise Torbalı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yolda kalbi duran ve yapılan müdahalelerle hayata döndürülen Nilgün Özçelik, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edil

Kazada yaşamını yitiren baba ve kızının cansız bedenleri, savcının incelemesinin ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi. Diğer otomobilin sürücüsü olduğunu söyleyen  ve kazayı yara almadan atlatan Kenan Doğru ise, gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü.
 

EMRAH SERBES KİMDİR?


27 Ocak 1981, Yalova doğumlu olan Emrah SerbesAnkara Üniversitesi, Dil-Tarih Coğrafya Fakültesi, Tiyatro Teoremi ve Tarihi Anabilim Dalı Bölümü mezunudur.



Birgün gazetesi için söyleşiler yaptı, Radikal 2 için tiyatro eleştirileri yazdı. Hayvan dergisinin Ankara temsilciliğini yaptı. Bu dergide Ahmet İnam ve Cengiz Güleç ile düzenli olarak gerçekleştirdiği sohbetleri "Şen Profesörler: Metaforla Saadet Olmaz" (Say Yayınları, 2006) adıyla kitaplaştırdı. "Her Temas İz Bırakır" adlı ilk romanı İletişim yayınlarından çıktı. "Son Hafriyat" isimli ikinci romanı Şubat 2008 yılında İletişim yayınlarından çıktı. Ayrıca "Her Temas İz Bırakır" romanı Almanca'ya çevrildi. Yazarın ilk öykü kitabı "Erken Kaybedenler", Haziran 2009 itibariyle kitapçı raflarındaki yerini aldı. Bir süre daha farklı tarzlarda yazılarını sürdüreceğini belirten yazar, polisiye yazmaya devam edeceğini de ifade etmişti. Ayrıca Behzat Ç. adlı polisiye dizisinin 10 bölümde bir senaristliğini yapmıştı.

2011 yılında vizyona giren Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm filminin senaristliğini üstlenmiştir. "Hikâyem Paramparça" da ise aforizmalar ve hayata dair düşüncelerini okurlarına aktarmaktadır. Son olarak İletişim Yayınları'ndan Deliduman adlı kitabı yayımlanmıştı.

Emrah Serbes 2015'te yazarlığı bıraktığını açıklamıştı. Serbes, Twitter'dan yaptığı açıklamada "Yazarlığı bıraktım. Her gün çocukların öldürüldüğü bu ülkede ne yazabilirim. İki sene sadece boksla ilgileneceğim" demişti.

Emrah Serbes'in eserleri

Her Temas İz Bırakır - 2006
Son Hafriyat - 2008
Erken Kaybedenler - 2009
Hikayem Paramparça - 2012
Deliduman - 2014
Müptezeller - 2016