ÖSYM bugün YGS puanıyla öğrenci alacağı duyurulan programlara, LYS puanıyla öğrenci alınmasına karar verildiğini açıkladı. Ancak bugün LYS'ye başvuru yapmak için son gün. Bu karar YGS ile tercih yapacağını düşünen ve bu karardan habersiz olan binlerce öğrenciyi etkileyebilir
 
ÖSYM'nin flaş YGS kararı öğrencileri mağdur edebilir!


ÖSYM’den bugün yapılan açıklamada "Yükseköğretim Genel Kurulu tarafından, yükseköğretim kurumlarında bulunan yüksekokulların kapatılarak bünyesinde yer alan programların fakültelere aktarılması nedeniyle, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzunda merkezi yerleştirmede YGS puanı ile öğrenci alacağı duyurulan programlara (Örneğin; Antrenörlük Eğitimi, Perfüzyon programları gibi...), LYS puanı ile öğrenci alınmasına karar verilmiştir. 2017-ÖSYS'de, yüksekokulların kapatılması nedeniyle fakültelere aktarılan ve bu doğrultuda puan türü değişen ÖSYM tarafından merkezi yerleştirme yapılan yükseköğretim programlarını tercih etmek isteyen adayların, LYS puanlarının hesaplanabilmesi için 2017-LYS'lere başvuru yapmaları gerektiği önemle duyurulur" denildi.


LYS'YE BAŞVURU İÇİN SON GÜN BUGÜN
ÖSYM bu mesajın öncesinde LYS'ye başvurularının bugün sona ereceği uyarısını yapmış ve LYS için başvuruların uzatılmayacağını resmi Twitter adresinden duyurmuştu.

BİNLERCE ÖĞRENCİ ETKİLENEBİLİR
Ancak bugün okulların referandum sonrası tatil edilmesi sebebiyle öğrencilere, yapılan değişiklik öğretmenler aracılığıyla haber verilemedi. Bu durumun YGS puanıyla tercih yapacağı belirtilen binlerce öğrencinin mağdur olmasına sebep olabileceği iddia edildi.

LYS'YE NASIL BAŞVURULABİLİR?
Sınav ücretini bankadan ödeyecek adaylar yarın mesai bitimine kadar ya da ÖSYM'nin internet sayfasında yer alan "Ödemeler" alanından yarın saat 23.59'a kadar kredi kartıyla veya banka kartıyla ödeme yaparak LYS'ye başvurabilecek.