MANİSA’nın Kula ilçesinde Kula 80. Yıl Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yaşayan 28 yaşındaki Burcu Gül, üniversite okuyup meslek sahibi olmak için var gücüyle ders çalışmaya başladı. Eğitim fakültesini kazanarak öğretmen olmayı hedefleyen Gül, kendisi gibi kimsesiz öğrencilerle yakından ilgilenmek istiyor.
Kula 80. Yıl Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan Burcu Gül, üniversite okumak için dershaneye giderek Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) hazırlanmaya başladı. Öğretmen olmak isteyen Gül, eğitim fakültesini kazanarak ideallerini gerçeğe dönüştürmek istiyor.
BİR İLKİ BAŞARACAK
İzmir’deki çocuk esirgeme kurumundan 3 yıl önce alınarak rehabilitasyon merkezinin ek ünitesi olarak hizmet veren Divlit Umutevi’nde yaşamını sürdürmeye başlayan Burcu Gül’e ailesi bildiği merkez personeli dışında ilçede hizmet veren özel bir dershaneden de yardım eli uzandı. Bakım rehabilitasyon merkezinde kalan engelliler içerisinde üniversite okuyarak bir ilki başarmak isteyen Burcu Gül, “Benim bir hayalim vardı. Bu hayalimi gerçekleştirebilmem için bana yardım eden müdür babamız Seyfettin Erkaya’ya ve Sistem Dershanesi Müdürü Mehmet Çakır’a desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Ben de üzerime düşeni yaparak azimle çalışmayı sürdürüyorum” dedi
HAYALİ GERÇEK OLACAK
80. Yıl Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Seyfettin Erkaya, “Burcu Gül’ün hayalini gerçekleştirmek ve mutluluğuna ortak olabilmek için konuyu dershane yetkilileri ile görüştüm. Onlar da büyük bir duyarlılık göstererek hiçbir maddi beklenti içine girmeden bize yardımcı oldular” dedi. Sistem Dershanesi Müdürü Mehmet Çakır, böyle bir kurumun Kula’da bulunmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek merkez sakinlerinin birer emanet olduğunu ve onlara ellerinden gelen desteği esirgemeyeceklerini ifade etti.
Hasan YİĞEN / MANİSA, ()
FOTOĞRAF