DOKUZ Eylül Üniversitesi Ulusal Klinik Araştırma Altyapı Ağı Uygulama ve Araştırma Merkezi (TUCRIN) ile Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) işbirliğiyle düzenlenen “Bilişim Teknolojileri Çalışma Grubu 2. Çalıştayı” başladı.
Kaya İzmir Thermal & Convention Otel’de başlayan çalıştayda, iki kurum arasındaki işbirliği anlaşması uyarınca ulusal bir klinik araştırma veri tabanı geliştirilmesine yönelik oturumlar yapılacak. 8 Şubat’a kadar sürecek çalıştayın açılışına Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Özgören, TİTCK Başkanı Saim Kerman, TUCRIN Müdürü Prof. Dr. Yeşim Tunçok ile TUCRIN, TİTCK, TÜBİTAK ve Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi temsilcileri katıldı.
Açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün, Dokuz Eylül Üniversitesi’nin öğrenci sayısı bakımından İzmir’in en büyük üniversitesi olduğunu belirterek, “63 bin 477 öğrencisi, 13 fakülte, 10 enstitü, 6 meslek yüksekokulu ve 50 araştırma ve uygulama merkezimiz ile üniversitemiz, hem İzmir’in hem de Türkiye’nin gözbebeği kurumlarındandır. Bünyemizde kurulan TUCRIN, 2013 yılında TİTCK ile imzalanan anlaşma çerçevesinde ulusal bir klinik araştırma veri tabanı geliştirmesi için çalışmalar yapmaktadır. Sağlık Bakanlığı’ndaki bu dönüşümle birlikte imzaladığımız anlaşma, fikirlerimi olumlu yönde etkiledi” dedi.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Özgören ise TUCRIN’in Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesinde kurulmasına rağmen ulusal bir özelliğe kavuştuğunu belirterek, “Sağlık Teknopark’ındaki devam eden çalışmalarla birlikte İzmir ve ülkemize katkıları giderek artacaktır. İzmir’in EXPO 2020 sürecinde yürüttüğü sağlık inovasyonun geri dönüşümü olumlu olmuştur. EXPO’yu kazanamazsak da, Türkiye’nin sağlık inovasyonunda yeterli zenginliklere sahip olduğunu tüm dünya biliyor. Yurtdışındaki tanıtımlarla birlikte İzmir, bir marka haline geldi” diye konuştu.
TİTCK Başkanı Saim Kerman ise Sağlık Bakanlığı’ndaki yeniden yapılanma sürecinden sonra kurumsal kimliklerinin daha belirgin hale geldiğini belirterek şunları söyledi:
“Değişim sürecinin doğru olduğunu gözlemledim. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Genel Müdürlük yerine Kurumsal Başkanlık oldu. Sonuçlarına baktığımızda doğru bir karar olduğu daha iyi anlaşılıyor.”
TUCRIN Müdürü Prof. Dr. Yeşim Tunçok, Dokuz Eylül Üniversitesi Ulusal Klinik Araştırma Altyapı Ağı Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin 1.5 yıl önce YÖK onayı ile kurulduğunu belirterek, “Ulusal düzeyde çalışmalarımız devam ediyor, çok sayıda faaliyet gerçekleştirdik. 2014 yılındaki hedefimiz klinik araştırmaların tüm taraflarını yanımıza alarak ulusal düzeyde somut çalışmalar elde etmektir. Bilişim Teknolojileri Çalışma Grubu, TİTCK ile 3 Temmuz 2013’te imzalana işbirliği anlaşması ile ulusal bir klinik veri tabanı geliştirmek için çalışmalarına başladı. Somut çıktılar almayı hedefliyoruz. Dokuz Eylül Üniversitesi kurumsal olarak destek sağlarken, TİTCK ise birlikte yürüttüğümüz çalışmalarda büyük destek veriyor” dedi.
FOTOĞRAF