Spiegel dergisinin genel yayın yönetmeni Klaus Brinkbäumer'in Twitter hesabı hacklendi. Brinkbäumer'in profil sayfasına "Erdoğan'dan özür diliyoruz" şeklindeki bir tweet sabitlendi...

Almanya'nın etkili siyasi dergisi Der Spiegel’in Yayın Yönetmeni Klaus Brinkbaeumer’in Twitter hesabı, Türk bilgisayar korsanları tarafından ele geçirildi.

50 yaşındaki Brinkbaeumer’in hesabından, şu ana kadarki Erdoğan aleyhindeki haberler için bir özür yazısı yayınlandı ve "Bugüne kadar yapmış olduğumuz haberlerden ötürü Türkiye Devleti ve Recep Tayyip Erdoğan’dan özür diliyoruz" denildi.

Derginin yönetmenin @brinkbaeumer olan adresinin yanına TR harfleri konuldu ve unvanının üzerine de “Ayyıldız Tim Özel Operasyon Ekibi” yazıldı. Önce Türkçesi, parantez içinde de Almancası verilen özür metni dün akşam 22.47'de gönderildi. Tweette dalgalanan bir Türk bayrağı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağ elini göğsüne götürmüş durumdaki fotoğrafı konuldu. Ayrıca Brinkbauemer'in fotoğrafının üzerinde, cumhurbaşkanlığı forsuna benzer ay-yıldız fonu yerleştirildi, altında ise “AYYILDIZ TİM, SESSİZCE NÖBETTEYİZ” yazıldı.

İşte o tweet:

Sabitlenen tweette "Bugüne dek yapmış olduğumuz haberlerden ötürü Türkiye Devleti ve Recep Tayyip Erdoğan'dan özür diliyoruz! (Aufgrund der schlechten Nachrichten, die wir bisher über die Türkei und Recep Tayyip Erdogan berichtet und veröffentlicht haben, möchten wir uns entschuldigen)" mesajı yer alıyordu.

"HESABI TEMİZLEDİK, YENİDEN KONTROL ALTINA ALDIK"

DW Türkçe'nin haberine göre, Brinkbäumer'in Twitter kullanıcı adı da @BrinkbaeumerTR olarak değiştirildi. Kısa bir süre sonra da Brinkbäumer'in Twitter hesabına erişilememeye başlandı.

Der Spiegel'in resmi Twitter hesabı üzerinden 03:53'te, "Baş editörümüz Klaus Brinkbäumer'in Twitter hesabı hacklendi. Erdoğan ile ilgili son paylaşılan tweet ve fotoğraf kendisine ait değildir. Konuyla ilgileniyoruz" tweeti paylaşıldı.

Der Spiegel yaklaşık yarım saat sonra ise, "Hesabı temizledik ve yeniden kontrol altına aldık. Attığınız bilgilendirme mesajları için çok teşekkür ederiz. İyi geceler" tweetini paylaştı.

"TÜRKİYE'DEKİ OLAYLARIN HERKESİ İLGİLENDİRDİĞİ SİNYALİNİ VERMEK İSTİYORUZ"

Gezi protestolarının sırasında Der Spiegel dergisi 24 Haziran 2013'te yayınlanan baskısının kapak konusunu hem Türkçe hem de Almanca sunmuş, sayının kapağında "Beugt euch nicht / Boyun eğme" başlığı yer almıştı.

O dönemde dergini genel yayın yönetmen yardımcılığını yapan Klaus Brinkbäumer, yayınladığı basın bildirisinde, "Tabii ki Almanya’da yaşayan yaklaşık 3 milyon Türk’ün Almanca bilgisinin eksik olduğuna inanmıyoruz. Biz sadece Türkiye’deki olayların Alman, Türk, Avrupalı herkesi ilgilendirdiği sinyalini vermek istiyoruz" açıklamasını yapmıştı.

Der Spiegel dergisi Türkiye'de yaşanan gelişmelere ve Türkiye-Almanya ilişkilere dair haberlere sıklıkla yer veriyor.