Hastaneye kaldırılan Deniz Baykal ın sağlık durumuna ilişkin doktorundan son dakika açıklamalar geldi. Doktorun verdiği bilgilere göre Deniz Baykal'ın sol kol ve bacağında güçsüzlük var. Bilinci açık olan Deniz Baykal'ın durumuyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan da bilgi aldı. 

Yaklaşık bir haftadır Fransa'da olan Deniz Baykal, Türkiye'ye döndükten sonra solunum sıkıntısı, yüksek ateş ve çarpıntı şikayetiyle apar topar hastaneye kaldırıldı. Ankara'da İbni Sina Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Deniz Baykal'a zatürre ve damar tıkanıklığı teşhisi konuldu.

BEYNE GİDEN DAMARTA TIKANIKLIK

Beyne giden tıkalı damarın yapılan boyun anjiosu ile açıldığı bildirildi. Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin ilk  açıklama, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş'ten geldi.  "Sabaha karşı beyne giden bir damara pıhtı tıkanması sonucu gelişen olaylar. Bize getirildikten sonra Deniz Bey, derhal ekiplerimiz müdahale yaptı, pıhtıyı açtılar" diyen İbiş şunları söyledi:

-"Şu anda beynin o bölgesinde kanlanma başlamış durumda. Şimdi yoğun gözlem altında. Deniz Bey'in bilinci açık. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız da aradılar, yakından takip ediyorlar. Bütün imkanlar hazır ve yakından takip ediliyor. 3-4 saatlik bir periyoda ihtiyaç var, o zaman daha net bulgular söylenebilir. Şu anda yapılabilecek bütün müdahaleler yapıldı."

SOL KOL VE BACAĞINDA GÜÇSÜZLÜK VAR
Deniz Baykal'ın sağlık durumuyla ilgili hastaneden yapılan açıklamaya göre Prof. Güzel, CHP'li siyasetçinin sol tarafında his kaybı olduğunu söyledi. Güzel, Baykal'ın son durumuyla ilgili şunları söyledi:
-"Müdahale sonucunda ana damarın tıkalı olduğu görüldü. Kapalı olarak işlem yapıldı, tıkalı beyin damarı açıldı. Açılan damara stent konuldu. Tedavi yoğun bakımda devam ediyor. Bilinci açık, sol kol ve bacağında hafif güçsüzlük var. İşlemin çabuk yapılmış olmasında fayda var. Gecikseydi geri dönme şansı az olabilirdi. Şu anda cerrahi bir operasyona ihtiyaç yok. Bu tür durumlarda hayati tehlike her zaman vardır. Ama şu anda ciddi bir problem görünüyor. Bilinci açık ve konuşuyor. Takip devam ediyor".