İYİ Parti’den seçildiği duyurulan Aylin Cesur böylece ikinci kez Meclis’e gitme şansı bulamadı. Seçimin ardından AK parti Isparta İl Başkanlığı, bazı birleştirme tutanaklarında maddi hata tespit ederek İlçe Seçim Kurulu’na itirazda bulundu. Yapılan itirazlar sonucunda kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti’nin Isparta’da milletvekili sayısını ikiye çıkardığını dile getiren AK Parti İl Başkanı Serkan Keskin, yapılan düzeltmeler sonucunda AK Parti’ye 274, Cumhur İttifakı’na da bir oy ilave edildiğini söyledi.

"AK PARTİ İKİ VEKİL ÇIKARDI"

Açıklamasında İYİ Parti lehine 25 oyun düzeltildiğini dile getiren Keskin, “AK Parti’nin Isparta’daki oyu 96 bin 634, İYİ Parti’nin Isparta’daki oyu ise 48 bin 271. Bu son veriler ışığında Isparta’dan AK Parti’nin iki milletvekili çıkardığı anlaşılmaktadır” ifadelerini kullandı.

CESUR MECLİS'E GİREMEDİ

Böylece Isparta’da AK Parti iki, MHP ve CHP de birer vekil çıkardı. Merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in doktoru olan ve 2018’de Isparta’dan İYİ Parti Milletvekili seçilen Aylin Cesur bu itirazla parlamentoya gidemedi.

KABAKTEPE: İSTANBUL'DA İTİRAZLARIMIZ VAR

İstanbul'a Gölge Düştü ! İstanbul'a Gölge Düştü !

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de, seçim sürecinde gerçekleştirilecek saha çalışmaları hakkında, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda konuştu. Kabaktepe, “Muhakkak maddi hatalar olur, partiler tespitlerini yapıyor, bizim de tespitlerimiz var, bu tespitlere itirazlar oluyor. Bizim de İstanbul'un bazı ilçelerinde itirazlarımız var. Diğer partilerin de itirazları var. Bunlar her dönemde olacaktır" şeklinde konuştu.