Kağıthane'de, İBDA-C örgütüne yakınlığıyla bilinen "Adımlar Dergisi"nin ofisinde bu akşam meydana gelen patlamada derginin yazarlarından Ünsal Zor öldü, 3 kişi de yaralandı. Emniyet ekipleri, bomba şüphesi nedeniyle patlamanın meydana geldiği binadaki incelemelerine devam ediyor.

ADIMLAR DERGİSİ'NE BOMBALI SALDIRI

Alınan bilgiye göre, Hürriyet Mahallesi Cemil Bengü Caddesi'nde 6 katlı bir apartmanın ikinci katında bürosu bulunan Adımlar Dergisi'ne bombalı saldırı düzenlendi. İlk belirlemelere göre, basınç etkili eski yapım bir bombanın derginin kapısı açıldığında patladığı öğrenildi.

1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Saldırıda, dergide bulunan Ünsal Zor hayatını kaybederken, 3 kişi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Ünsal Zor'un cenazesi, ambulansla Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

POLİS İNCELEME YAPIYOR

Saldırının ardından olay yerine gelen çevik kuvvet ekipleri, cadde ve sokakları, barikat oluşturarak yaya ve araç girişine kapattı. Bomba imha uzmanları ve olay yeri inceleme şube müdürlüğü ekipleri, hem binada hem de çevrede inceleme yaparken, polis, çevredeki iş yerlerinin güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, saldırının olduğu binanın etrafında geniş çaplı incelemesi devam ediyor.

Öte yandan belediye temizlik ekipleri çevreye yayılan molozları temizledi.

"BÜYÜK BİR PATLAMAYDI"

Patlamanın meydanı geldiği binanın yan tarafındaki apartmanda bürosu bulanan avukat Recep Onaran, gazetecilere yaptığı açıklamada, olay anından ofisinde olduğunu, patlamanın sesiyle dışarı çıktığını söyledi.

Dışarı çıktığı sırada binanın ön tarafında bir kişiyi yaralı halde gördüğünü belirten Onaran, "Patlamanın etkisiyle binanın dış cephesindeki parçaların yola savrulduğunu gördüm. Kısa bir süre sonra itfaiye ve ambulans geldi. Yaralı şahsı alıp götürdüler. Patlamanın olduğu dairede bir derginin olduğunu yeni öğrendim. Patlamanın nedenini ben de bilmiyorum. Ama büyük bir patlamaydı. Ses çok fazlaydı" diye konuştu.

Bu arada olay yerine gelen bir grup vatandaş da tekbir getirerek slogan attı.

İGDAŞ: PATLAMANIN MEYDANA GELDİĞİ DAİREDE DOĞALGAZ TESİSATI YOK

Bu arada, İGDAŞ, Kağıthane'de patlamanın meydana geldiği "Adımlar Dergisi'nin bulunduğu dairede doğalgaz tesisatının bulunmadığını açıkladı.

İGDAŞ tarafından yapılan açıklamada, "Bugün akşam saatlerinde Kağıthane, Hürriyet Mahallesi, Dr. Cemil Bengü Caddesi No: 48 adresindeki binada bir patlama meydana gelmiştir. 187 Doğalgaz Acil Hattı'na gelen ihbar üzerine olay yerine giden İGDAŞ ekiplerinin yaptıkları incelemede; patlamanın meydana geldiği dairede doğalgaz tesisatının bulunmadığı tespit edilmiştir" denildi.