Şirketin bu projedeki ciro hedefi ise 1 milyar 860 milyon dolar.
İhlas Holding tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada, İhlas Yapı'nın söz konusu bölgede kentsel dönüşüm projesini geliştirmek ve inşa etmek için çalışmalara başladığı kaydedildi. Şirket konu ile ilgili olarak Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığı'na bağlı olan Gaziosmanpaşa İnşaat Yatırım ile sözleşme imzaladı ve bu sözleşmenin yürürlüğe girmesi için gerekli olan 3 milyon doları da ödedi.
Açıklamaya göre Gaziosmanpaşa Belediyesi ve belediye şirketi hak sahipleri ile gerekli anlaşmaları yapacak ve 988 bin m2'lik alanı boş bir şekilde İhlas Yapı'ya teslim edecek.
İhlas Yapı, bu proje üzerinde geliştireceği çalışmalar sonucunda maksimum yüzde 40 inşaatı hak sahiplerine ve belediye şirketine bırakacak. Kalan yüzde 60'lık kısmın inşaatını ise kendisi değerlendirecek.
Şirket belirtilen alanın büyüklüğünü de dikkate alarak projeyi kendi belirleyeceği etaplar halinde gerçekleştirecek. Gaziosmanpaşa Belediyesi ve Gaziosmanpaşa İnşaat Yatırım'ın birinci etaba ait araziyi teslim etmesi halinde proje 2014 yılının ilk altı ayında başlayacak. Teslim edilen 350 bin metrekare alan üzerinde 4500 konut ve ticari alanlar geliştirilerek yaklaşık 1 milyar 860 milyon dolar ciro elde edilmesi planlanıyor.

13 BİN KONUT İNŞAA ETTİ
Şirketin verilerine göre inşaat alanında bu güne kadar 13 bin kadar konutun inşaatı tamamlandı. İlk inşaat projesi ise 1990'da başlanan İhlas Yuva Evleri oldu. İnşaat şirketleri Ocak 2010'da İhlas İnşaat Holding çatısı altında bir araya getirildi. İhlas Yuva Evleri yanı sıra, Marmara Evleri, Bizim Evler, Güzelşehir ve Marmara Villaları İhlas'ın tamamladığı projeler oldu. İhlas'ın devam eden büyük projelerinden biri ise İstanbul Esenyurt'ta. 2012'de başlanan 4.655 konutluk Kristalşehir Projesi ise sürüyor.

40 YIL ÖNCE KURULDU
İhlas Holding'in temelleri 40 yıl kadar önce Türkiye gazetesi ile atıldı. İhlas, bünyesindeki şirketler 1993'te holding çatısı altında birleştirildi. Medya yanı sıra, pazarlama, finans ve inşaat sektörlerinde de yatırım yapan İhlas'ın inşaat şirketleri İhlas İnşaat Holding çatısı altında toplandı. İhlas Holding bünyesindeki İhlas Finans, 2000 yılının son çeyreğinde ödenmeyen milyonlarca lira ile gündeme geldi. İhlas Finans'tan toplamda 1.1 milyar dolarlık alacağı olduğu gündeme gelmişti. Ödeme bekleyen çok sayıda İhlas Finans alacaklısı bulunuyor.