24 Gayrimenkul Portföy Yönetimi AŞ (24 GPY), Suudi Arabistanlı Al-Zamil Grup ile Türkiye'nin en büyük uluslararası gayrimenkul yatırım fonunu kurmak üzere anlaşma imzaladı.

24 Gayrimenkul Portföy Yönetimi AŞ'den yapılan açıklamaya göre şirket, Suudi Arabistan'ın köklü şirketlerinden Al-Zamil Grup ile Türkiye'nin en büyük uluslararası gayrimenkul yatırım fonunu kurmak üzere anlaşma yaptı.

24 GPY Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yeniay, imza töreninde yaptığı konuşmada, kısa bir süre önce Türkiye'nin ilk gayrimenkul yatırım fonu Primo'yu kurduklarını anımsattı.

Bugün de tarihi bir gün yaşadıklarını aktaran Yeniay, "Uzun zamandır görüştüğümüz Al-Zamil Grup ile Türkiye'nin en büyük uluslararası gayrimenkul yatırım onunu kurmak üzere anlaşma imzalıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu şirket ile iki ayrı gayrimenkul yatırım fonu kurmak üzere yoğunlaştıklarını belirten Yeniay, iki ayrı çalışma alanı üzerine odaklanacak bu fonlardan birinin kira gelirine, diğerinin ise alım satım değerinden elde edilecek gelire yönelik oluşturulacağı bilgisini verdi.

Yeniay, başlangıç olarak 500 milyon lira büyüklükle faaliyete geçecek olan bu fonların kısa süre içerisinde 1 milyar liralık büyüklüğe ulaşacağına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Türkiye'de gayrimenkul sektörü yabancı yatırımcılar nezdinde yüksek itibara sahip. Rakamlar da bunu doğruluyor. 2015 yılında ülkemize doğrudan gelen yabancı yatırımın yaklaşık yüzde 35'i gayrimenkule yöneldi. Bu açıdan gayrimenkul yatırım fonlarının ülkemiz için öneminin farkındayız. İlginin yüksek olduğu gayrimenkul sektöründe fonlarla birlikte yerli ve yabancı yatırımcılar profesyonel ve şeffaf bir ürüne kavuştular. Kısa süre içerisinde gayrimenkul yatırım fonlarının sayılarının artacağına inanıyoruz."