İSTANBUL, 29 Ağustos () - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Avrupa Birliği (AB) ülkelerindeki ekonomik toparlanmayı, Türkiye'nin ihracatı için artı olarak gördüğünü açıkladı.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun bugün açıkladığı dış ticaret verilerine ilişkin bir açıklama yapan Zeybekci, "AB ekonomilerindeki toparlanmayı da ihracat karnemizde artı olarak görüyoruz. AB ülkelerine ihracatımız Temmuz ayında yüzde 11.1 ve Ocak –Temmuz döneminde yüzde 13.3 arttı" dedi.

"Yılsonunda dış ticaret açığımızın beklentilerimize uygun ve hatta altında gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz" diye deval eden Zeybekci, şöyle devam etti:

"Türkiye ekonomisi daha fazla üretim, daha fazla ihracat ve daha fazla büyüme ile yeniden şekillenen dünya ekonomik haritasında hakettiği yeri alacaktır. Beklentimiz, bu gelişmelerin bütün bir yıla yayılarak devam etmesidir.  Yakaladığımız bu başarı artan küresel ve bölgesel belirsizliklere rağmen yakalanmış olup, net dış talebin 2014 yılı büyümesine pozitif katkı sağlamaya devam edeceğini öngörmekteyiz."