YOZGAT'ın Boğazlıyan ilçesinde 5 yıldır bakırdan dekoratif ev ürünleri ve metal gözlük çerçevesi üretimi yapan Artisan Metal Şirketi, Amerika, İngiltere, Fransa, İtalya'ya ihracat gerçekleştiriyor. Şirketin hedefi, dünya pazarında önemli bir yer edinmek.
2013 yılında Yozgat'tan 13 milyon 963 bin dolar ihracat yapan 22 firma arasında en fazla ihracatı olan Atisan Metal Şirketi, bu yılın ilk 3 aylık döneminde 1 milyon 795 bin dolar ihracat gerçekleştiren 17 firma arasında da başı çekiyor. Şirket Müdürü Abbas Budak, Boğazlıyan ilçesindeki tesislerde 5 yıldır bakırdan dekoratif ev ürünleri ve metal gözlük çerçevesi üretimi yaptıklarını hatırlatarak, Yozgat'tan gerçekleştirilen ihracatın yüzde 60'ına yakınının kendileri tarafından yapıldığını belirtti. Toplamda 120 civarında işçinin çalıştığı işletmede üretimini yaptıkları ürünleri Amerika, İngiltere, Fransa, İtalya gibi tüketici beklentilerinin doruğa çıktığı, müşteri memnuniyeti için sınırların zorlandığı gelişmiş ülkelere ihraç ettiklerini kaydeden Budak, amaçlarının dünya pazarında kendilerine önemli bir yer edinmek olduğunu ifade etti.
Budak şöyle devam etti:
"Bu doğrultuda son teknolojileri kullanarak üretim yapıyoruz. Entegre seri imalat yaparak, taleplerin uygun fiyatlarla en kısa süre içerisinde yerine getirmekteyiz. Ham madde ve ana girdiler işletmemize alındıktan sonra dışarıya bağımlı kalmaksızın, ürün tasarımı dahil bütün işlemler kendi tesislerimizde yapılmakta ve her aşamada yoğun kalite kontrolü uygulanmaktadır."
Temel olarak 15 ayrı parçanın birleşimi ile çerçevelerin elde edildiğini anlatan Budak, gözlükte kullanılan ürünlerin hammaddesinin sektöre yönelik yapılmış özel alışımlardan oluştuğunu anlattı. Budak, gözlükte kullanılan hammaddenin diğer sektörlerde pek kullanılmadığını da belirtti.

HG(AY/AK) (FOTOĞRAFLI)