YOZGAT Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 36 bin metrekarelik alan üzerinde kurulu Eransan Buharlı Kazan Tesisleri'nde, başta endüstriyel tesisler olmak üzere otel, iş merkezi ve tüm yapılarda kullanılmak için geliştirilip, üretimine başlanılan 3 geçişli buharlı kazanlar İsrail, Norveç ve Rusya başta olmak üzere birçok ülkeye ihraç ediliyor.
Şirketin yönetim kurulu üyesi Ayhan Eren, doğru kazan ve ısıtma sistemlerin kullanılması halinde enerji üretiminde yüzde 100'e varan verimlilik elde edilebileceği gibi, enerji tüketimi maliyetlerinde de yüzde 50'ye varan tasarruf yapılabileceğini söyledi. Eren, yüzde 100 yerli üretime dayalı, çevre ve doğaya duyarlı, enerji üretiminde verimlilik, enerji tüketiminde tasarruf sağlayan ürünlerini 150 ülkeye ihraç ederek ülke ekonomisine katkıda bulunduklarını söyledi. Ayhan Eren, tek veya iki kademeli brülörlü ısıtma ve sıcak su kazanlarının kontrol panellerine montajı yapılabilen standart kontrol üniteleri olan Euromatic Norm'un, hem çoklu kazan sistemleri için hem de kaskad kontrolüne uygun olmakla birlikte çok değişkenli ısıtma ihtiyaçları için opsiyonel versiyonlar sunduğunu anlattı.
Erensan'ın Yozgat tesisleri bünyesindeki Avrupa'nın en büyük ve Türkiye'nin tek ısı laboratuarı ISILAB'da gerçekleştirilen yoğun Ar-Ge çalışmaları sonucu üretimine başlanan ESB Serisi Yüksek Basınçlı Buhar Kazanları'nın İsrail, Norveç ve Rusya başta olmak pek çok ülkeye satılmakta olduğu belirtildi. Ayhan Eren, şöyle konuştu:
"Yüksek mühendislik ve uygulanan ısıl tasarımı sayesinde yanma odasında tam yanma gerçekleştiren Üç Geçişli ESB Serisi Kazanlar, başta endüstriyel tesisler olmak üzere otellerde, iş merkezleri ve resmi tüm yapılarda yüzde 95 verim sağlıyor. Yüksek ısıtma yüzeyi sayesinde benzerlerine oranla daha fazla kuru buhar üreten kazanlar yurt içinde pek çok sanayi tesisince kullanılmaktadır."

FOTOĞRAFLI