HOLLANDA - TÜRKİYE İŞADAMLARI İŞBİRLİĞİNİ GELİŞTİRME TOPLANTISI
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, 2014 yaş çay fiyatının açıklanması sonrasında, Rize Ticaret Borsası'nda yapılan 'Hollanda-Türkiye İşadamları İşbirliğini Geliştirme Toplantısı'na katıldı. Rize Valisi Nurullah Çakır, Hollanda Türk İşadamları Derneği (HOTİAD) Başkanı Hikmet Gürcüoğlu, Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan ve işadamlarının da hazır bulunduğu toplantıda konuşan HOTİAD Başkanı Hikmet Gürcüoğlu, Avrupa’da tüketilen 20 ila 25 bin tona yakın kuru çayın başka ülkelerden ithal edildiğini anlattı, bu nedenle Çaykur’un çayda kaliteyi yükseltme düşüncesinin ihracat açısından önemine değindi.
Toplantıda partisinin icraatlarını anlatan, AK Parti'nin değişik alanlarda reformlar yaptığını söyleyen Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de daha sonra çay konusuna değindi, yeni yöntemlerle çay fidanları yetiştirilmesi için çalıştıklarını belirterek, 1930’lardan sonra dikilen çaylıkların yenilenmesi gerektiğini işaret etti.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı da Hollanda ile Türkiye arasındaki ticari ilişkileri anlattı, 2013 yılında Hollanda'ya yapılan 3 milyar 528 milyon dolar ihracat ile bu ülkenin Türkiye'nin ihracat sıralamasında 12’nci sırada yer aldığını söyledi.
Toplantının sonunda Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, Bakan Eker ile Yazıcı ve HOTİAD Başkanı Hikmet Gürcüoğlu’na çay seti hediye etti. Toplantıya katılanlar toplu halde hatıra fotoğrafı çektirdi.

MK(TM/SS) (FOTOĞRAFLI)