BURSA'da 2012 yılında düzenlenen Ev Tekstili Tasarım Yarışması'nda, 'en inovatif tasarım'ın sahibi olarak, ABD'de iki yıl eğitim alma fırsatını yakalayan Ozanhan Kayaoğlu, şimdi New York Moda Haftası'nda defile yapmak için projesinin onaylanmasını bekliyor.
Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) tarafından düzenlenen Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması, genç tasarımcıların geleceğini şekillendiriyor. 2012 yılındaki yarışmada çalışması  'en inovatif proje' seçilen Ozanhan Kayaoğlu, Ekonomi Bakanlığı'nın desteğiyle ABD'de 2 yıl eğitim hakkı kazandı.
San Francisco'da Academy of Art University'de 2 yıl eğitim gören Ozanhan Kayaoğlu, master final koleksiyonu ile New York FashionWeek'te defile yapmaya hazırlanıyor. Yarışmaya, geliştirdiği tarak ile aynı kumaşı farklı bir şekilde şekillendirerek, en inovatif proje ödülünü kazanmasını 2 yıllık çalışmanın bir ürünü olarak değerlendiren Kayaoğlu, "UTİB'in düzenlediği yarışma, geleceğime yön verdi. Kimse 'Yapamam' diye düşünmemeli. Başarı tam da pes ettiğiniz zamanda geliyor" dedi.
Daha önce tekstil tasarımı eğitimi alan ve şu anda moda tasarımı okuyan Kayaoğlu, "Tekstil tasarımındaki bilgi birikimimi modaya aktarmak için kendimi geliştiriyorum. Okulumun dünyadaki en önemli moda evleriyle iletişimde olması, öğrencilerinin de okuldan sonra buralarda staj ya da çalışma konusunda önemli fırsatlar bulmasına olanak sağlıyor. Master final koleksiyonum yeterli görülürse, New York FashionWeek'te defilesi yapılacak" dedi.