TÜRKİYE'nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'da, yarı yıl tatili nedeniyle, kişi başı konaklama ücreti ortalama 400 lira olan otellerde doluluk yüzde 70 oranında olurken, yemek dahil kişi başı ücreti 30 TL'den başlayan kamu kuruluşlarına ait misafirhaneler ise tatili sonuna kadar dolu.
Yaşanan kuraklık nedeniyle, beklenen karın bir türlü yağmadığı Uludağ'da, otel sahipleri tüm umutlarını bağladıkları yarıyıl tatilinde hayal kırıklığı yaşıyorlar. Gecelik konaklama ücretinin kişi başı her şey dahil ortalama olarak 400 TL olarak belirlendiği beyaz cennette bir çok rezervasyon, kar kalınlığının 10 santim olması nedeniyle iptal edildi.
MİSAFİRHANELER DOLU
Buna rağmen Uludağ'da, kamuya ait misafirhaneler büyük oranda doldu. Tek kişilik konaklama ücretinin yemek dahil 30 TL'den başlayan Uludağ'da, sömestre tatilinin biteceği Şubat ayının ikinci yarısına kadar yer bulmak mümkün değil. Yeterince kar olmamasının, misafirhaneleri fazla etkilemediğini söyleyen yetkililer, konuklarını 5'er günlük paket programlarda ağırladıklarını açıkladılar.
MİSAFİRHANE FİYATLARI
Misafirhanelerle otellerde konaklama fiyatları ise farklılık gösteriyor. Polisevi'nde konaklama ücreti tercihe ve güne göre 3-4 kişilik oda fiyatları 95 ile 170 TL arasında değişirken, Uludağ Kış Özel Eğitim Merkezi'nde ise 6 günlük kişi başı konaklama ücreti 180 TL, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde konaklama ücreti 70 TL, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Sosyal Tesisleri'nde hafta içi ve hafta sonu 60 ile 142 TL arasında değişiyor. Maliye Bakanlığı Uludağ Eğitim ve Dinlenme Tesisleri'nde 60 ile 90 TL arasında fark ediyor. Uludağ Üniversitesi Konukevi'nde ise sömestr tatili boyunca tek kişi konaklama ücreti 30 TL.
OTEL FİYATLARI
Sömestr tatili boyunca otellerde fiyatlar ise her şey dahil şeklinde uygulanıyor. Ağaoğlu Mymountain'de sömestrde hafta içi 425 TL, haftasonu ise 450 TL, Grand Yazıcı'da hafta içi iki kişilik odada tek kişinin konaklama ücreti 400 TL, Beceren Otel'de sömestrde ise iki kişilik oda fiyatı 760 TL. Genç Yazıcı'da sömestr tatilinde kişi başı 276 TL, Fahri Otel'de gecelik kişi başı konaklama 450 TL, Monte Baia 430 ile 470 TL arasında değişiyor. Alkoçlar Otel'de 475 TL, Alkoçlar Zone 2'de 420 TL - 470 TL, Karinna Otel'de kişi başı konaklama ücreti ise 712 TL.
İLGİ YOK, SANATCI ÇOK
Uludağ'da her kış düzenlenen Winterfest ise 3 dönem olarak organize edildi. İlki 19 - 23 Ocak tarihleri arasında yapılacak programda ikinci program 26 - 30 Ocak'ta, üçüncü program ise 9 - 13 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Organizasyonlar kapsamında Uludağ'da, Ozan Doğulu, Hadise/ Zumas & Sol Noir, Soner Sarıkabadayı ve Serdar Ortaç konser verecek.