(Ayrıntılar eklendi.)

İSTANBUL, 30 Nisan () - Yapı Kredi Bankası CEO'su Faik Açıkalın, Yapı Kredi'nin yılın ilk çeyreğinde konsolide net kârının 429 milyon lira olduğunu açıkladı.

Gelirlerini bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5 artırarak 1 milyar 938 milyon liraya yükselten Yapı Kredi’nin konsolide aktif büyüklüğü ise 168 milyar 800 milyon TL’ye ulaştı.

Banka'dan yapılan açıklamaya göre, sermaye yeterlilik oranı ise 2013 yılı kârından 388 milyon TL temettü dağıtımına rağmen yüzde 15,9 olarak güçlü bir seviyede gerçekleşti.

Zorlu bir yıla başarılı bir başlangıç yaptıklarını belirten Yapı Kredi CEO'su Faik Açıkalın, kaynakları verimli kullanarak, katma değeri yüksek alanlara odaklandıklarını vurguladı ve ekledi:

"Bunun neticesinde yılın ilk üç ayında ekonomide yaşanan volatiliteye rağmen gerek kredilerde, gerekse mevduatta sektör ortalamasının üzerinde büyüdük. Birçok alanda pazar payı kazanırken, özellikle TL şirket kredi hacminde yüzde 10, KOBİ kredilerinde  yüzde 9 artış, bireysel ihtiyaç kredilerinde ise yüzde 6 artış yakaladığımızı belirtmek isterim” dedi.

Açıkalın'ın verdiği bilgilere göre, ilk çeyrekte bankanın toplam kredi hacmi 103.3 milyar liraya yükselirken, kredilerin toplam aktifler içindeki payı da yüzde 61 olarak gerçekleşti.

Yapı Kredi’nin, Mart sonu itibariyle 947 şube ve 17 bini aşkın çalışanıyla hizmet verdiğini belirten Açıkalın, “Zamanının çok ötesinde bir vizyon ortaya koyan “Hizmette Sınır Yoktur” anlayışımız, çalışmalarımızı şekillendiren en önemli rehberimiz olmaya devam edecek. Büyüme hamlelerimize devam ederek, bu yılki hedeflerimizin 50-60 yeni şube açılışı ve 500 yeni ATM olduğunu söyleyebilirim.  2014 için almayı planladığımız 2 bin yeni çalışanın yarısından fazlasını da henüz yılın ilk çeyreğinde istihdam ettik” diye ekledi.

Her alandaki başarılarının altını ödüllerle de çizdiklerini ifade eden Açıkalın, “Ödülleri toplayarak başarılarımızı her seferinde destekliyor, ispatlıyoruz. Her başarı hem müşterilerimiz hem de çalışanlarımız için bizleri daha da motive ediyor, yaratıcılığımızı, müşteri odaklı yenilikçi yaklaşımımızı bir adım öteye taşımamızı sağlıyor" dedi.