İZMİT(Kocaeli), ()- VODAFONE'un Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcıları M. Sinan Kızıldağ ile Engin Aksoy, Türkiye'ye 2 yıl içerisinde 2 milyar liralık yatırım yapacaklarını ve bu paranın önemli bölümünün şebekeyi güçlendirmek amacıyla kullanılacağını söyledi.
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcıları M. Sinan Kızıldağ ve Engin Aksoy, Werborn Otel'de düzenlenen toplantıda, şirketin Türkiye yatırımları, stratejileri ve eylem planları hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Aksoy, Vodofone'nin Türkiye'deki yatırımlarını tüm hızıyla sürdürdüğünü anlatırken şöyle devam etti: 
"Vodofone Türkiye olarak önümüzdeki 2 yıl içerisinde 2 milyar TL'lik yatırım yapacağız. Bunun önemli bir kısmı şebekeyi güçlendirmek amacıyla kullanılacak. Vodafone Türkiye, her ölçekte işletmenin güvenilir iş ortağı olarak, daha verimli ve daha rekabetçi bir ekonomiyi gerçek kılacak dönüşümün lideri olmaya aday. Ayrıca 150 ülkede mobil internet kullanımını aynı fiyata iki kat veriyoruz. Bu ülkeler arasında Türkiye'nin en çok dış ticaret yaptığı Çin, Irak ve Suriye de var. Mobil teknolojilerin kurumsal abonelerimizin hayatlarını kolaylaştırmasını, onlara fırsat ve avantajlar sunmasını sağlamak için çalışıyoruz. Geliştirdiğimiz Vodafone Red Business dünyasıyla, mobil hizmetleri en baştan eksiksiz karşılamayı hedefliyoruz."
"DEPREMDE ŞEBEKE BAĞLANTILARI KESİLİYOR"
Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, bir gazetecinin geçen Cumartesi günü Çanakkale açıklarında meydana gelen ve Kocaeli'de de hissedilen depremde tüm GSM operatörlerin kilitlenmesi ve telefonla ulaşım sağlanamamasına yönelik sorusu üzerine şunları söyledi:
"Deprem olduğu zaman tüm şebekelerde çeşitli sorunlar yaşanıyor. Fakat şöyle düşünmemiz gerekiyor. Örneğin bir kentteki tüm araçlar otoyola aynı anda çıkarsa trafiğin çok yavaş gitmesi normaldir. Otoyolu ne kadar genişletirseniz genişletin bu yükü biraz daha hafifletebilirsiniz. Ancak, bunu tamamen engellemek böyle bir durumda mümkün olmayabilir. Bu sorunları çözmek için yatırımlar yapmaya devam ediyoruz."
Teknolojik altyapıyı güçlendirmek ve hizmet kalitesini sürekli artırabilmek için çalışma yaptıklarını söyleyen Vodafo Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı M. Sinan Kızıldağ ise,  Türkiye’nin en hızlı büyüyen GSM operatörü olarak, Türkiye ekonomisine 'Can suyu' sağlayan, en dinamik ve en girişimci kenti, sanayi üssü Kocaeli'ye büyük önem verdiklerini söyledi. Kızıldağ, şöyle devam etti:
"Kocaeli, Marmara ve Batı Karadeniz bölgesinde teknolojik altyapıyı güçlendirmek ve hizmet kalitesini sürekli artırabilmek için çalışma ve yatırımlar yapıyoruz. Vodafone olarak, son 3 yılda Kocaeli’ne yaklaşık 38.5 milyon TL’lik altyapı yatırımı gerçekleştirdik. Aynı dönemde Kocaeli ilimizin bağlı olduğu Batı Karadeniz Bölgesi’ne yaptığımız yatırım miktarı ise, yaklaşık 80 milyon TL. Kocaeli’ndeki mağazalarımıza da sürekli yatırım yapıyoruz. Yıl sonuna kadar mağazalarımıza yaklaşık 16 milyon TL’lik yatırım gerçekleştireceğiz. 'Nakış işler' gibi her müşterimizin ihtiyacı için koşuyoruz. Vodafone olarak, sanayi sektörünün yıldızı Kocaeli’nde yatırımlarımıza devam edeceğiz."

EA(MB/İD) (FOTOĞRAFLI)