Vodafone Türkiye, veri gelirleri büyüme oranını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 47 arttırdı.
Vodafone Türkiye, 2013-14 mali yılının üçüncü çeyreğinde veri gelirlerini geçen yılın aynı dönemine göre, yüzde 47 arttırdı. 1 Temmuz 2013 tarihindeki mobil çağrı sonlandırma ücreti düşüş etkisi hariç tutulduğunda şirket, servis gelirleri büyüme oranını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11 artırırken, abone sayısını da 19,7 milyona yükseltti. TOPLAM ABONE SAYISINDA ARTIŞ
Şirket toplam abone sayısını, geçen yılın aynı dönemine göre elde ettiği 739 bin net artış ile 19,7 milyona çıkarırken, 18 ülkede hayata geçirilen tarifeleri Türkiye’deki faturalı abone bazındaki büyümenin öncüsü olmayı sürdürdü. Şirketin faturalı abone sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10’luk bir büyüme ile 655 bin artış sağlayarak, şimdiye kadarki en yüksek seviye olan 7,3 milyon aboneye yükseldi.
Şirketin, Ekim-Aralık’13 çeyreğinde ses trafiği ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15 artarak 22,3 milyar dakikaya ulaştı. VERİ GELİRLERİNDE YÜZDE 47’LİK ARTIŞ
Akıllı telefon seçmeyi, satın almayı ve kullanmayı tüketiciler için kolay, anlaşılır ve erişilebilir hale getiren Akıllı Cihaz Akıllı İletişim Platformu (ACAİP) sayesinde akıllı telefon penetrasyonundaki artış devam ederek, geçen yılın aynı dönemine göre 11 puanlık bir yükseliş ile yüzde 30,1’e ulaştı. Böylece şirket, kesintisiz büyümesini veri gelirlerinde de sürdürmeye devam etti. Şirket, bir önceki yılın aynı dönemine göre veri gelirlerinde yüzde 47’lik bir artış sağladı.
1 Temmuz 2013 tarihindeki mobil çağrı sonlandırma ücreti düşüş etkisi hariç tutulduğunda şirket, kurumsal segment mobil servis gelirlerini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16 oranında artırdı. "ALTYAPI YATIRIMLARINA ODAKLANDIK"
Mobil şebekesinde veri iletimini güçlendirmek amacıyla TEİAŞ fiber optik hatların kullanım hakkı ihalesini kazanan Vodafone Türkiye, kullanım bedeli dahil yaklaşık 300 milyon TL’lik bir yatırım ile fiber ağını 2.5 katına çıkarmayı hedefledi.
Altyapı yatırımları, teknoloji ve yenilikçilik alanında fark yaratan uygulamalarla desteklendi.
Vodafone Türkiye olarak ana stratejilerinin Türkiye’nin dijital dönüşümüne liderlik etmek olduğunu vurgulayan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt, şirketin 2013-14 mali yılının 3. çeyrek sonuçlarını şöyle değerlendirdi:
"Dijital Dönüşüm stratejimiz kapsamında dijital bağlantılı yaşamı bireyler ve kurumlar için kolay ve erişilebilir kılmayı hedeflediğimiz bu dönemde bunun en iyi göstergesi olan veri gelirlerimizdeki yüzde 47’lik artış memnuniyet vericidir. Mobil teknolojilerin kullanılabilmesi için altyapı yatırımlarına odaklandık. TEİAŞ ile ek fiber optik hat yatırımı ve kullanım bedeli dâhil 300 milyon TL’lik yatırıma imza attığımız bu dönemde, istikrarlı bir şekilde sürdürdüğümüz müşteri memnuniyeti ve kalite odaklı programımız ile gerek mobil internet kullanımı gerekse abone sayımızda artış devam etti. Bireyler ve şirketler Vodafone’un mobil teknoloji çözümleriyle kendi küçük mucizelerini yaratarak büyürken, Vodafone Türkiye olarak biz de onlarla birlikte büyümekten memnuniyet duyuyoruz. Ülkemizin mobil iletişim altyapısına ve sosyal sorumluluk alanlarına yatırımlarımızla, toplumumuza değer yaratma azmiyle çalışmaya devam edeceğiz."