AFYONKARAHİSAR'ın Çay ile Sultandağı İlçesi'ndeki vişne üreticileri bu yıl umduğunu bulamayınca vişne, dalında kaldı.
Çay Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Kaygısız, bu yıl vişnenin üreticiyi ve tüccarı hayal kırıklığına uğrattığını belirterek, alım fiyatının düşük olması nedeniyle üreticinin vişneyi dalında çürümeye bıraktığını söyledi. Vişne alımlarının 1.2 TL'den başladığını ve 1.6 liraya kadar yükseldiğini, üreticinin bu fiyatlarla zarar ettiğini anlatan Kaygısız, şöyle konuştu:
"Nüfusu kalabalık olan aileler vişnesini topluyor. Çünkü işçilikten tasarruf ediyor. İşçi ücreti ödemek zorunda kalan üreticiyse 'Masrafımı karşılamıyor' diyerek dalında bırakıyor. Geçen yıl 2.5 lira olan vişneye talep çok, rekolte azdı. Bölgede 15 bin ton vişne alımı yapıldı. Bu yıl rekoltenin 40 bin ton olması bekleniyor. Şimdi talep çok az. Ancak yarısı toplandı. Fiyatı da bu nedenle düştü."
Eber ve Karamık gölleri ile Sultandağları arasındaki bölgede üretilen bu vişnenin sulu olması nedeniyle meyve suyu fabrikalarınca rağbet gördüğünü aktaran Salih Kaygısız, "Buna rağmen fiyatın düşük olması nedeniyle üretici vişneyi dalında çürümeye bıraktı" dedi.

FOTOĞRAFLI