MUĞLA Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş'u makamında ziyaret eden Vietnam Ticari Ataşesi Ly Quoc Thinh, Muğlalı işadamlarının, ülkesine yatırım yapmaları çağrısında bulundu. Karakuş da iki ülke arasındaki ikili ilişkilerin geliştirilmesi için çalışmalarda bulunacaklarını yatırım fırsatlarını değerlendireceklerini söyledi.
Vietnam Ticari Ataşesi Ly Quoc Thinh’in, ticari danışmanı Nuyen Tuan Quang’la Bülent Karakuş’a yaptığı ziyaret sırasında MUTSO Meclis Başkanı Şükrü Altınay, başkan yardımcıları Mustafa Ercan ve Mehmet Dişcigil, üyeler Mehmet Ali Çoban, Hasan Şahin, Mustafa Murat Can, Levent Özkan, Mustafa Karataş, Fatih Dağdelen ve Salih Atayolu da hazır bulundu.
İstanbul'daki ofislerinde 1996 yılından bu yana faaliyette bulunduklarını anlatan Thinh, Vietnam’la Türkiye arasındaki ikili ilişkilerin gelişmesi açısından diyaloğun önemine dikkat çekti. Vietnam’ın nüfusunun yüzde 60'a yakınının 25 yaşın altında olduğunu belirten Thinh, "Dolayısıyla genç insan gücüne sahibiz. Bu yabancı yatırımcılar için büyük avantaj oluşturuyor. Dünya çapında birçok önemli firma Vietnam'da fabrika kurup yatırım yaptı. Yine birçok önemli bankanın Vietnam’da şubelerinin bulunması da yabancı yatırımcılar için sağlıyor. Muğlalı işadamlarını Vietnam’da yatırım yapmaya çağırıyoruz" dedi.
MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş da iki ülke arasındaki ikili ilişkilerin geliştirilmesi için çalışmalarda bulunacaklarını yatırım fırsatlarını değerlendireceklerini söyledi.
Ziyaretin sonunda MUTSO Meclis Başkanı Şükrü Altınay, Thinh’e plaket verdi.