KIRIKKALE Valisi Ali Kolat, Bahşılı İlçesi'nde bulunan Denta ve Rezdil Tekstil ile Demir Çelik Fabrikası inşaatını inceledi. Yatırımların Kırıkkale ekonomisini güçlendireceğini belirten Vali Kolat, "Kırıkkale her alanda gelişiyor. Birkaç yıl sonra Kırıkkale ekonomisinde patlama olabilir. Göç veren değil, alan bir il olacağız" dedi.
Vali Kolat, tekstil fabrikalarının ilçelere yapılmasının önemine dikkat çekerken üretim hakkında yöneticilerinden bilgi aldı. Denta Tekstil Fabrikası yöneticisi Erkan Bulut, 250 kişi istihdam edip gtişört, penye ve tayt türü günde 7 bin ürün çıkardıklarını, istihdam kapasitesini artırmak istediklerini, üretimin giderek artacağını söyledi. Kırıkkale'nin her alanda gelişim kat ettiğini, ekonomisinin büyüdüğünü dile getiren Vali Kolat, yeni kurulan Demir Çelik Fabrikası'nın çok ciddi bir yatırım olduğunu ve 300 kişinin istihdam edileceğini belirtti.
Kırıkkale'nin Silah-İhtisas Organize Sanayi ile birlikte ekonomisinde büyüme gerçekleşeceğini ifade eden Vali Kolat, bütün yatırımların hayata geçişinin ardından göç veren değil, göç alan bir il olacağını söyledi. Kırıkkale'nin her alanda ciddi bir potansiyeli olduğunu dile getiren Kolat, bunun değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Kırıkkale ve ilçelerinin aldığı yatırımlarla ekonomiye büyük katkı sağlayacağını ifade eden Vali Kolat, "Bu yatırımlar, dışa bağlılığımızı son derece önemseyebilecek çalışmalardır" dedi.