İSTANBUL, 8 Mayıs () - VAKIFBANK'ın yılın ilk çeyreğinde net kârı 373.6 milyon lira, TL net kâr elde etti.

Vakıfbank'tan yapılan açıklamaya göre, bankanın aktif büyüklüğü bir önceki yılın aynı dönemine göre, yüzde 30.3 artışla 139.2 milyar liraya, nakdi kredileri yüzde 28.7 artışla 89.3 milyar liraya, toplam mevduatı ise yüzde 27 artışla 83.1 milyar TL’ye yükseldi.

2014 yılı ilk çeyrek konsolide olmayan finansal sonuçlarını değerlendiren VakıfBank Genel Müdürü Halil Aydoğan, "Özellikle yurt dışı piyasalar kaynaklı hareketliliğin yüksek olduğu bir dönem olmasına ve gelişmekte olan ülke piyasalarına yönelik endişelerin artmış olmasına rağmen, VakıfBank olarak ülke ekonomisine destek olmaya devam ettik. VakıfBank’ın yılın ilk çeyreğinde Türkiye ekonomisine sağladığı nakdi ve gayri nakdi kredi toplamı 113.5 milyar TL’ye yükseldi" dedi.

Şube açılışlarının da katkısıyla mevduat alanında güçlü bir büyüme gösterdiklerini belirten Aydoğan, "Toplam mevduatımız yıllık bazda yüzde 27 artarak 83.1 milyar TL seviyesine yükseldi. Daha da önemlisi toplam vadesiz mevduatımız aynı dönemde yüzde 40 büyüyerek 15.1 milyar TL’ye, tasarruf mevduatımız yüzde 31 büyüyerek 33.3 milyar TL’ye ulaştı. Vadesiz mevduat ve tasarruf mevduatının toplam mevduattan daha hızlı büyümesi, mevduatımızın tabana yaygınlaştığını net bir şekilde göstermektedir" dedi.

(OSS)