Yavuz KUŞDEMİR/UŞAK, () - BORAJET'in, Uşak- İstanbul uçuşlarını doluluk oranının yetersiz olması nedeniyle 3 gündür iptal ettiği bildirildi.
Uşak Havalimanı Müdürü Uğur Yalvaç, sosyal paylaşım Facebook'taki sayfasından Uşak Havalimanı'ndan geçen 10 Ocak'ta başlayan tarifeli Uşak-İstanbul seferlerinin yolcu yetersizliği nedeniyle yapılamadığını duyurup, duygu dolu bir yazıya yer verdi. Yalvaç, yazısında Uşak Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Uşak Milletvekilleri İsmail Güneş, Mehmet Altay, CHP Uşak Milletvekilleri Dilek Akagün Yılmaz, AK Partili Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, sivil toplum kuruluşlarına, işadamlarına seslenip, seferlerin devam etmesi için destek istedi. Yalvaç, yazısında, "Yolcularımızdan gelen talep doğrultusunda yaz tarifesinde haftada 4 güne çıkarılan ve Bölgesel Havayolu Şti. Borajet zaman içerisinde filosunu ATR500 model 68 kişilik uçakların yerine ERJ 190 modeli 98 kişilik tipi uçakla değiştirmiştir. Pazartesi, Çarşamba, Cuma ve Pazar günleri Uşak ile İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı arasında karşılıklı tarifeli uçuş gerçekleşmektedir. Ancak 98 kişilik ERJ 190 tipi uçakta yeterince doluluk oranı sağlanamadığı için 3 gündür uçuşlar iptal edilmektedir. Hem yolcular mağdur edilmekte hem de korkarım bu gidişle Borajet yolcu sayısının günlük ortalama 30-40 olmamasından dolayı tarifeli seferlerini tamamen kaldırmayı düşünecektir. Bir şehrin gelişmesinde havalimanının rolü büyük olur. Ama her nedense Uşak'ta havalimanı yeterli ilgiyi görmemesi beni ve personelimi hadisesiyle üzmektedir" dedi.
Havalimanında diğer kamu kurum ve kuruluşları ve hizmet aldıklarıyla birlikte 90 personel çalıştığına da dikkati çeken Yalvaç, şöyle devam etti:
"Lütfen Uşak Havalimanında tarifeli seferlerin düzenli olarak gerçekleşmesi için neler yapılabilir ve nasıl devamlılığı sağlanabilir konusunda destek verin. İyi bir kamuoyu araştırması yapmak için iyi bir anket çalışması yapılmalı ve uçak seferleri için Uşak merkez ve ilçelerinde radyo, televizyon ve görsel olmak kaydıyla duyurular yapılmalı. Sadece İstanbul değil Türkiye Cumhuriyeti sınırları içindeki yurt içi ve dışı uçuşlar da düzenlenmesi için çaba sarf edilmeli. Atandığım günden itibaren 1.5 yıl içerisinde havalimanı ile uçuş eğitimi veren 7 okul ile protokol imzalanmış ve pilotaj eğitimi için öğrenciler uçuşlarını gerçekleştirmektedir. Yer Hizmetleri de artık DHMİ Genel Müdürlüğü tarafından verilmektedir. Sevgi ve Saygılarımla."

FOTOĞRAFLI