TÜRKİYE’nin önemli kış turizm merkezlerinden birisi olan Uludağ'da oteller, 13 Aralık Cuma gününden itibaren yeni sezon için kapılarını açıyor. Yılbaşına kadar hafta içi ve hafta sonu için farklı fiyat uygulayacak otellerde kişi başı konaklama ücreti ise 125 lira ile 275 lira arasında değişiyor.
Kar kalınlığının geçen haftadan itibaren başlayan yağış ile birlikte 55 santimetreye kadar ulaştığı Beyaz Cennet Uludağ’da otelciler, cuma gününden itibaren yeni sezonu açacak. Uludağ birinci ve ikinci oteller bölgesinde 5 bin yatak kapasiteli 30 tesis bulunuyor. Hafta sonu öncesinde sezon açılışı için hazırlıklarını tamamlayan otellerde de yeni yıl öncesi kişi başı konaklama ücretleri belli oldu. Uludağ’a giden tatilciler, Ağaoğlu My Mountain Oteli’nde hafta içi konaklamak için kişi başı 200 lira, hafta sonu ise 250 lira ödeyecek. Ağaoğlu Myresort ise bu yıl faaliyet göstermeyecek. Alkoçlara Zone Otel’de konaklamak isteyenler hafta içi 155 lira, hafta sonu 275 lira; Genç Yazıcı Otel’de ise en az iki gece konaklamalı iki kişi hafta sonu gecelik 245 lira, hafta içi ise 145 lira ödeyecek.
Önümüzdeki haftadan itibaren de Kar Otel, Alkoçlar, Monte Baia Uludağ, Grand Yazıcı, Karinna Otel, Otel Fahri, Ulukardeşler ve Ak Otel hizmet vermeye başlayacak. Yeni açılacak otellerde fiyatlar ise hafta içi ve hafta sonu için 125 lira ile 275 lira arasında değişiyor.