İSTANBUL, 2 Mayıs () - ULAŞIM ve turizm sitesi neredennereye.com verileri Türk halkının seyahat alışkanlıkları üzerine bir analiz yayınladı. Ulaşımda son dakikacı olduğumuzu gösteren verilere göre seyahat edenlerin yüzde 29.3'ü biletini aynı gün almayı tercih ederken, yüzde 34.1'i ise yolculuğun bir gün öncesinde biletini satın alıyor. 

Verileri değerlendiren neredennereye.com Kurucu Ortağı Erdal Demirtaş, Türkiye'de seyahat planlamalarının uzun vadeli olarak yapılmadığını, yolculuk biletlerinin aynı gün veya bir gün önceden satın alındığını belirterek, "Hızlı takvimlendirilen iş toplantıları gibi doğal nedenlerle son dakikacı bir satın alma politikası izlenebiliyor. Ama tatil gibi nedenlerle seyahat edenlerin çoğu da yine bilet alma işini en son aşamaya bırakıyor. Bu nedenle seyahate çıkan her iki kişiden en az biri hangi firmayla nasıl seyahat edeceğine 48 saat içinde karar veriyor" dedi.

SEYAHAT EDENLERİN YÜZDE 80.4'ÜNÜN YALNIZ YOLCULUK YAPIYOR Neredennereye.com'un verileri Türkiye'de tek başına seyahat eğiliminin baskın olduğunu gösteriyor. Seyahat edenlerin yüzde 80.4'ünün yalnız yolculuk yaptığını gösteren verilere göre yüzde 16.1'inin tercihi ise çift olarak seyahat etmek. Üç kişi olarak yola çıkanların oranı da yüzde 2.4. Erdal Demirtaş, şimdiye kadar yüzbinlerce kişinin tek adımda uçak ve otobüs biletlerini sorunsuz şekilde almasını sağlayan neredennereye.com'da şu anda 70'den fazla otobüs firmasının ve neredeyse bütün uçak firmalarının biletlerinin alınabildiğini söyledi. Demirtaş, ayrıca kullanıcıların bugüne kadar firmalara yönelik olarak 15 binin üzerinde yorum ve değerlendirme yaptıklarını da sözlerine ekledi.