İSTANBUL () - DÜNYA basını Türkiye'deki Twitter yasağına geniş yer ayırıyor. Yapılan haberlerde, Twitter yasağının Türkiye'deki yolsuzluk iddiaları ile bağlantılı olduğuna dikkat çekiliyor.

Japonya'nın önde gelen yayın gruplarından The Japan Times yasak haberini, "Başbakanın 'kökünü kazırız' tehdidinin ardından Türkiye'de Twitter'a erişim yasaklandı" başlığıyla verdi.

Erdoğan'ın seçim çalışmaları kapsamında düzenlediği mitinglerde Twitter'ın "kökünü kazıyacağı" tehdidinde bulunduğu vurgulanan haberde, Erdoğan'ın "karizmatik ve otokratik" bir lider olarak, işbaşına geldiğinden bu yana en ciddi sorunlar ile karşı karşıya olduğu vurgulandı.

Gazetenin haberinde, sosyal medya üzerinden son dönemde yayınlanan kayıtların, bizzat Erdoğan'ın kendisini yolsuzluk skandalı iddialarının ortasına koyduğu vurgulandı.

Hindistan'ın önemli yayın organlarından The Times of India, Başbakan Erdoğan'ın "kökünü kazırız" tehdidinin birkaç saat ardından Türkiye'de Twitter'ın karartıldığını yazdı.

Avrupa Birliği'nden gelen tepkilere de değinen The Times of India haberinde, yasağın "Dayanaksız, amaçsız, korkakça" diye nitelendirildiğinin altını çizdi.

Gazetenin haberinde Erdoğan'ın, kendisini Türkiye'deki büyük yolsuzluk skandalının ortasına yerleştiren telefon dinleme kayıtlarının yayınlanmaya başlamasından sonra sosyal medyaya yönelik tehditlerini artırdığına dikkat çekildi.

(OSS)