Mustafa ERCAN/MERSİN, () - TÜRKİYE Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Genel Başkan Başaran Ulusoy, Türkiye'nin geleceğinin turizmde olduğunu söyledi.
TÜRSAB'ın Mersin Yürütme Kurulu Ofisi'nin açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Kasım Tanrıöver, Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, TÜRSAB Mersin Yürütme Kurulu Başkanı İbrahim Kırmızıer ile Mersin ve Adana'dan sektör temsilcileri katıldı. Açılışta konuşan TÜRSAB Genel Başkanı Ulusoy, Roma, Bizans, Selçuk, Ramazanoğulları, Osmanlı'ya ev sahipliği yapan Mersin bölgesinin Türk turizmine çok büyük katkıları verdiğini belirterek, "Havalimanı, çevresi, doğasıyla planlı programlı bir Mersin ve Akdeniz bölgesi hem Türk turizmine hem de uluslararası arenada boy gösterecek olan anlayışımızın sergileneceği önemli bir bölgedir. Biz bölgeleri uluslararası arenanın içine sokmak istiyoruz. TÜRSAB, Türkiye'nin dünyaya açılan önemli bir penceresidir. Bu pencereyi yalnızca ben açık tutamam. Bu pencere 7 bin 400 seyahat acentesi ile başarılı bir şekilde açık tutulan bir penceredir" dedi.
Türkiye'nin geleceğinin turizmde olduğunu belirten Ulusoy, "Bölgemiz ateş çemberi içindedir. Irak, Suriye, Lübnan, Mısır, Tunus, Libya'da mücadele edilen bir ateş çemberi yaşanıyor. Atatürk bize öyle bir Türkiye bırakmış ki, hala temellerinin sağlamlığı bize bir yerlere taşıyor. Bu bakımdan bunun kıymetini bilmemiz lazım. Bu Cumhuriyeti devam ettirmemiz lazım. TÜRSAB olarak, AB yasaları çerçevesinde hem işimizi geliştirmeye hem de yenilemeye, müşterilerimizin haklarını ön plana alan anlayışı sağlamalıyız" diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin'in her yönden Türkiye'nin ve dünyanın dikkatini çeken bir bölge olduğunu belirtti. Kocamaz, şöyle dedi:
"Yaklaşık 15 gün önce yaptırdığımız bir ankette sevindirici bir sonuç ortaya çıktı. Vatandaşın beklentisi de Mersin'de turizmin bir numara olmasıdır. Mersin nasıl bir kent olmalı, ne kenti olmalı diye sorduğumuz soruya yaklaşık yüzde 45 oranın da 'Mersin bir turizm bölgesi olmalı' cevabını çıktı ki burada böyle bir potansiyelin olduğunu görüyoruz. Ama sadece bunlar bilgi düzeyinde kalmamalı, bu konuda Mersin'de yaşayan herkesin duyarlılık göstermesi gerekiyor. Bir uçta bir uca sahili 321 kilometre olan Mersin adeta bir açık hava müzesini çağrıştırıyor. Ancak bu değerlerimize yeterince sahip çıkamadığımız için bunun birçoğu virane bir halde duruyor. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak ayağa kaldırmak için elimizden geleni yapacağız fakat hepsini yapmamız mümkün değil. Bu sezon yapılan kazı çalışmalarına verdiğimiz destekle bu işte ne kadar samimi olduğumuzu da gösterdik."
Konuşmaların ardından ofisin açılışı yapıldı.

FOTOĞRAFLI