İSTANBUL, () TÜRK Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), dünya ve Türkiye’deki ekonomik gelişmeleri analiz ederek, her ayın üçüncü haftasında 'Aylık Ekonomik Görünüm Raporu'nu yayınlayacak. Ekonomist Doç. Dr. Ümit İzmen ve Yasemin Özbal tarafından hazırlanan "Aylık Ekonomik Görünüm Raporu" dünya ve Türkiye ekonomisindeki gelişmeleri özetliyor. Böylece kısa ve orta vadede iş ve yatırım ortamı görünümü değerlendirilerek ilgililere rehber olacak bilgiler sunulması amaçlanıyor. Raporun, Şubat ayı sayısında "2014'te siyasetteki gelişmelerin ekonomiyi gölgeleyeceği" endişesi yer alıyor. YÜKSEK ENFLASYONA DİKKAT
Raporun Şubat 2014 sayısında şu değerlendirmelerde bulunuldu: "2014’te bizi yüksek enflasyon, yüksek cari açık ve düşük büyüme bekliyor. Bu iç açıcı bir resim olmasa da siyasi tansiyonun daha da bozulmaması varsayımı altında ufukta ciddi bir kriz ihtimali gözükmüyor. Ekonomi politikasının sonuçlar üzerindeki etkisinin sınırlı olacağı bir sürece giriliyor. Çünkü Türkiye’nin bugün karşı karşıya olduğu sorunlar ağırlıklı olarak siyasidir ve siyasi sorunların çözümü ekonomide değil siyasette aranmalıdır." ONATÇA: "RAPOR YOL GÖSTERİCİ OLACAK"
TÜRKONFED Başkanı Süleyman Onatça, resmi kurumların verilerine dayanarak akademik bir titizlikle hazırlanan Aylık Ekonomik Görünüm Raporu’nu her ayın üçüncü haftasında kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi. Ekonomik gelişmelerde iş dünyası için kritik olan noktaların ön plana çıkartıldığı raporun iş dünyası için yol gösterici olmasını umduklarını kaydeden Onatça, "İş dünyasının karar alma sürecinde, istatistikler ve ekonomik göstergeler en önemli araçlar oluyor. TÜRKONFED olarak her ay yayınlayacağımız bilimsel ve tarafsız değerlendirmelerin karar alma süreçlerine katkıda bulunmasını istiyoruz" dedi. GK(HE)