İSTANBUL, 17 Haziran () - Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Temel Aycan Şen, Avrupa Esnaf, Sanatkâr ve KOBİ Birliği'nin (UEAPME) İdari Konseyi üyeliğine seçildi.

Brüksel'de geçen hafta yapılan UEAPME İdari Konsey ve Genel Kurul toplantıları sonrasında yapılan seçimlerde, TÜRKONFED AB ve UEAPME ile İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Temel Aycan Şen, oybirliğiyle UEAPME İdari Konseyi’ne seçildi.

TÜRKONFED Başkan Yardımcısı Şen, UEAPME’nin kurumsal stratejilerinin, Avrupa Birliği kurumları ile diğer uluslararası kurum ve kuruluşların nezdinde gerçekleştirilecek faaliyetlerin şekillenmesi süreçlerini yürüten UEAPME İdari Konseyi’nde görev alacak.

TÜRKONFED, bünyesindeki 20 federasyon altında toplanan 143 dernek ile 208 milyar dolarlık iş hacmine sahip, 1 milyonu aşkın kişiye istihdam sağlayan, 65 milyar dolardan fazla ihracat yapan, 11 binden fazla iş insanını temsil ediyor.

TÜRKONFED çatısı altında; İstanbul, Batı Anadolu, Marmara ve Kuzey Anadolu, Trakya, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz, İç Anadolu, Güney Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz, Çukurova, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Güneydoğu, Dicle ve Fırat Sanayici ve İşadamları Federasyonlarının yanı sıra Sektörel Dernekler Federasyonu, Türkiye Seramik Federasyonu ve Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu bulunuyor.

FOTO