TASFİYE sürecindeki National Golf Club'ün ortaklarından Tat Turizm A.Ş., tasfiye memurlarına noter aracılığıyla ihtar çekti ve borç batağındaki kulübün 1 hafta içinde iflasının verilmesi talebinde bulundu.
Türkiye'nin golf turizmindeki merkezi ve dünyaca ünlü turizm beldesi Belek'te, Türkiye'nin ilk golf kulübü olarak 18 Kasım 1994 tarihinde açılan, ancak yönetim sorunları nedeniyle önce kayyum atanan, ardından açılan davalarla fesih ve tasfiyesi talep edilen National Golf Club'ın şimdi de iflası istendi. Çam ve okaliptus ağaçlarıyla kaplı 920 dönümlük arazi üzerine kurulu Türkiye'nin ilk golf kulübü National Golf Antalya'nın ortaklarından biri olan Tat Turizm A.Ş., 21 Kasım'da avukat Lütfiye Erdem aracılığıyla Serik 1'inci Noter'den çekilen ihtarnameyle şirketin borç batağında olduğunu bildirdi. Tasfiye memurlarına çekilen ihtarnamede 2011, 2012 ve 2013 yıllarında şirketin önemli oranda zarar ettiği ve borç batağında bulunduğuna vurgu yapılarak toplam borcun 3 milyon 155 bin 304 liraya ulaştığı, aktif varlığının ise sadece 715 bin 948 lira olduğu belirtildi.
İhtarnamede şirketin tasfiye memurları Metin Yalın, Hasan Çolpak ve Mehmet Cüneyt Güzel'e atfen şu ifadelere yer verildi:
“Bilançosu itibarıyla iflas durumunda olan söz konusu şirketin iflasını ilgili makamlara ivedi olarak ve en geç bir hafta içinde bildirmediğiniz ve görevinizi yerine gereği gibi getirmediğiniz takdirde hem doğan zararlardan sorumlu olacağınız, hem de yasadaki diğer yaptırımlarla karşı karşıya kalacağınız aşikardır."
SAHA TAHSİSİ İPTAL EDİLEBİLİR
Öte yandan, National Golf Club'ün ek 100 dönüm arazi tahsisi için yaptığı başvurunun Başbakanlık tarafından reddedildiği, mevcut sahanın tahsisinin iptali için Maliye Bakanlığı ve Başbakanlık makamına yapılan başvuruların işleme alındığı ve söz konusu tahsisin iptal edilmesi dolayısıyla sahanın kapatılmasının da gündeme geldiği ileri sürüldü.
DÜNYANIN EN İYİLERİ ARASINDAYDI
National Golf Club, 2000 yılında Akdeniz ülkelerindeki 1500 golf kulübü arasında 9'uncu ve tüm Avrupa'daki kulüpler arasında 42'nci seçilmişti. 2001 yılında Avrupa'daki kulüpler arasında 39'unculuğa yükselen National Golf Club, 2002 Mart ayında Almanya'da yayınlanan Gold Magazin Dergisi'nce dünya 16'ncısı ilan edildi, 2003 yılında ise yine Alman Journal Magazin Dergisi tarafından dünyadaki en iyi 100 golf sahası içerisinde 14'üncü sırada gösterildi.