İSTANBUL, 26 Mayıs () - Türkiye, sayıları her geçen yıl hızla artan Çinli turistlerin gözde ülkeleri arasına girdi. Çinli turistler, internet üzerinden yaptıkları tatil aramaları artışında dördüncü sırada Türkiye yer aldı.

Küresel düzeyde faaliyet gösteren "seyahat arama motoru" Skyscanner verilerine göre, Çinliler’in Türkiye aramaları giderek artıyor. Buna göre, bu yıl 2013’e göre Çin’den Türkiye’ye uçak bileti aramalarında yüzde 87’lik bir artış görülüyor. Çin’den yapılan seyahat aramalarının artış oranlarına göre Türkiye, Seyşel Adaları, Yeni Zelanda ve Maldivler’in ardından 4. sırada yer alıyor.

Çin Sosyal Bilimler Akademisi’nin (CASS) açıkladığı Turizm Yeşil Raporu'na göre, 2013’te 97 milyon 300 bin olan Çinli turist sayısının bu 100 milyonu aşması bekleniyor.

Skyscanner’ın verilerine göre, Çinli turistlerin 2013 yılında en çok arama yaptığı destinasyonlar arasında Türkiye 22. sırada yer alırken, bu yılın aramalarında ise Türkiye 5 sıra birden yükselerek 17. sıraya yerleşiyor. En çok aranan ülkeler arasında Çin için yakın destinasyonlar olan Tayland, ABD ve Japonya ön plana çıkıyor.

Çinli turistlerin 2013’te toplam 102 milyar ABD doları harcayarak bu alanda dünya birincisi olduğuna işaret eden Skyscanner Türkiye Pazarlama Müdürü Murat Özkök, “Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu sene de Çinli turistlerin yoğun olarak seyahat etmesi bekleniyor" dedi ve ekledi:

"Bu bilgiden yola çıkarak, Çinli turistlerin seyahat ettikleri bölgelerin ekonomilerine de bir canlılık getirmesini öngörüyoruz. Çin’in yurtdışı aramalarında en çok artış gösteren 4. ülkenin Türkiye olması, turizm için çok önemli. Ayrıca 2012 yılının Türkiye’de Çin Kültür yılı olarak kutlanması, 2013 yılının ise Çin'de Türkiye Kültür yılı olarak kullanması bu artışta etki etmişe benziyor."

(OSS)