İSTANBUL, 19 Ağustos () - İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV), Türkiye-AB ilişkilerine yönelik alışılagelmiş bilgi kaynaklarından farklı yaklaşımla "Türkiye-AB İlişkileri Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar" konusunda bilgiler veren yeni mikro web sitesi açtı.

"AB ve Türkiye-AB İlişkilerinde Doğru Bilinen Yanlışlar" ile ilgili bilgiler "http://dby.ikv.org.tr/" adresinde kamuoyu ile paylaşılıyor. Web sitesinde ayrıca, AB ve Türkiye-AB ilişkileri konularında akıllara takılan sorular, açıklanması istenen görüş ve yargılar İKV’ye doğrudan iletebiliyor.

İKV Yönetim Kurulu Başkanı Õmer Cihad Vardan, konuyla ilgili açıklamasında, "'Doğru Bilinen Yanlışlar' adlı yeni mikro web sitemizle geniş kitlelerin AB ve Türkiye-AB ilişkileri hakkında doğru ve güvenilir bilgiye hızla erişmelerini sağlamayı hedefliyoruz" dedi ve şu bilgileri verdi:

"Sitemizin en önemli özelliği interaktif olmasıdır. Bu da herkesin aklındaki soruları doğrudan iletmesine, emin olamadığı bilgileri kontrol etmesine ve hatta doğru olduğunu düşündüğü bilgileri yeniden sorgulamasına imkân tanıyor. Bu vesileyle web sitemizin AB ve Türkiye-AB ilişkileri konusunda bilgi eksikliği ve ön yargılarla şekillenen, sıklıkla tekrarlandığı için de yaygınlaşan yanlış algılamaların doğrulara dönüşmesine katkıda bulunmasını temenni ediyorum."

ÇOK SAYIDA DOĞRU BİLİNENE AYRINTILI AÇIKLAMA

İKV'nin "Doğru Bilinen Yanlışlar" mikro sitesinde, çok sayıda AB ile ilgili konuya açıklama getiriliyor. Bu "yarlışlar" arasında, "Ne yaparsak yapalım, AB bizi almaz.
AB bir Hristiyan Kulubü'dür. AB üyeliği Türkiye’nin bölünmesine sebep olacak! AB üyeliği ile örf, adet, ahlâk ve toplumsal kimliğimiz yok olacak! AB üyeliği ile birlikte ulusal egemenlik haklarımız Brüksel’e devredilecek." gibi günlük yaşamda da çok konuşulan başlıklar dikkat çekiyor.

(FOTOĞRAFLI)