Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, () - KURULUŞUNUN 20'nci yılını kutlayan Turkcell'in Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz, şirketin şimdiye kadar 23.4 milyar TL yatırım yaptığını, bugün 12 bin çalışan ile 1.5 milyar çağrıya hizmet verdiğini ve sosyal sorumluluk projelerine 620 milyon TL kaynak ayırdığını söyledi.
Türkiye'nin ilk GSM operatörü Turkcell'in 20'nci kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamında Antalya'da çeşitli etkinlikler düzenlendi. Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz, The Marmara Otel'de düzenlenen basın toplantısında 20 yılda firmanın yaşadığı gelişimi anlattı. Turkcell'in bugüne kadar Türkiye ve dünyada önemli yatırımlara imza attığını belirten İlker Kuruöz, Turkcell'in kurulduğu günden bu yana 23,4 milyar TL yatırım yaptığını söyledi.
SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ
Kuruöz, teknolojinin yanı sıra insana da yatırım yaptıklarını, bugün 12 bin çalışan ile 1.5 milyar çağrıya hizmet verdiklerini dile getirdi. Kurumsal sosyal sorumluluk projelerine 620 milyon TL kaynak ayırdıklarını kaydeden Kuruöz, 2000 yılında başlayan Kardelenler Projesi ile 100 bin öğrenciye burs verildiğini, bu projeden büyük gurur duyduklarını ve farklı sosyal sorumluluk projelerine de imza attıklarını anlattı.
20 YILDA 38.4 MİLYON ABONE
Yürüttükleri sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Antalya'da Ekonomiye Kadın Gücü Projesi'nde 374 kadın girişimciye 600 bin 197 TL kredi verildiğini aktaran Kuruöz, Kardelenler Projesi ile de yine Antalya'da 103 öğrencinin lise ve 10 öğrencinin üniversiteden mezun olduğunu, halen 65 lise ve 10 üniversite öğrencisinin bu bursla okumaya devam ettiğini vurguladı.
İlker Kuruöz, 20 yılda 38.4 milyon aboneye ulaşan Turkcell'in 600 milyar dakika konuşma, 566 milyar SMS, 73 milyar MMS ve 177 milyar MB data kullanımı seviyesine ulaştığını, Antalya'nın Türkiye genelinde en çok konuşan beşinci il olduğunu, data kullanımında ise dördüncü sırada yer aldığını belirtti.
CEP TELEFONU MÜZESİ
Turkcell'in 20'nci yıl kutlamaları kapsamında Antalya Atatürk Parkı'nda etkinlik alanı oluşturuldu. Turkcell'in akılda kalan reklamları, fotoğraflar ile cep telefonları müzesinin bulunduğu çadırda, 28 Mayıs- 1 Haziran günleri arasında çeşitli etkinlikler düzenlenecek.
Turkcell'in 20'nci yıl kutlamaları Antalya'dan sonra Konya, Mersin, Kayseri ve Samsun'da devam edecek.

ÖÖ(SU/SS) (FOTOĞRAFLI)