İSTANBUL, 5 Ağustos () - Türk Amerikan İşadamları Derneği’nin (TABA/AmCham) yeni dönem başkanlığına Beşir Kemal Ustaoğlu seçildi.

Türkiye’de Amerikan Ticaret Odası olarak faaliyet gösteren Türk Amerikan İşadamları Derneği’nin 31 Mayıs’ta göreve başlayan yeni yönetim kurulunda görev değişimi oldu.

Haziran’da Genel Başkan olarak seçilen Zeynep Dereli, yurt dışındaki yoğun iş trafiği nedeniyle görevini devrettiği Genel Sekreter Beşir Kemal Ustaoğlu, yönetim kurulunda da oy birliğiyle iki yıllığına genel başkanlığa seçildi.

Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun olan Beşir Kemal Ustaoğlu, Koç Üniversitesi Executive MBA programına ve Harvard Üniversitesi dahil farklı üniversitelerde yöneticilik programlarına katıldı. Halen madencilik ve inşaat sanayinde faaliyet gösteren 55 yıllık aile şirketi, Ustaoğlu Madencilik’in genel müdürü olarak görev yapıyor.

Başkanlık görevine seçildiği için büyük bir gurur duyduğunu belirten Beşir Kemal Ustaoğlu, "Beni bu göreve layık gördükleri için yönetim kurulumuza teşekkür ederim.  Geleceğe dönük hedefimiz derneğin başarılarını arttırmak ve iki ülke arasındaki ticari ve yatırım ortaklığı ilişkilerini arttırmaktır" dedi.

(FOTOĞRAFLI)