TURİZM sektöründe internetin yeri, pazarlamada yeni eğilimler, gelişen teknoloji, Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Birliği Derneği’nin (KODER) Kuşadası Efes Kongre Merkezi’nde düzenlediği toplantıda tartışıldı.
Dünyanın önde gelen online rezervasyon sitesi 'booking.com'un Türkiye ve Çevresindeki Ülkeler Bölge Müdürü Arzu Topuz, TUI Türkiye Ticaret Müdürü Metin Girgin ile Turkcell Kurumsal Çözümler Müdürü Gamze Bektaş’ın konuşmacı olarak katıldığı toplantının moderatörlüğünü KODER Yönetim Kurulu Üyesi Gürsel Tonbul yaptı. Konuşmacılar, hızla gelişen internet ve akıllı telefon teknolojisinin turizm sektöründe önemli rol oynadığı, gelişmeyi iyi değerlendiremeyen işletmelerin sektör dışı kalacağı görüşünde birleşti.
Arzu Topuz, online ortamın çok geliştiğini, birçok tur operatörünün kurdukları portallarla satış yaptıklarını söyledi. Sözlerine “Bir gün her şey online olacak” diye başlayan TUI Türkiye Ticaret Müdürü Metin Girgin, “Teknolojide bir geçiş dönemi yaşanıyor. Birçok otelci bunun farkında değil. Geçtiğimiz günlerde Hollandalı, dünyaca ünlü bir tur operatörü piyasadaki gerekli gelişmeyi gösteremediği ve teknolojiyi yakalayamadığı için iflas etti. Bizler de kendimizi yenileyemez, teknolojiye ayak uyduramazsak biz de batarız” dedi.
Turkcell Kurumsal Çözümler Müdürü Gamze Bektaş da Türkiye’de cep telefonu kullanıcılarının internet kullanımıyla ilgili istatistiki bilgiler verdikten sonra, “Artık herkes gittiği yerlerden memnuniyetini, şikayetini ve deneyimlerini internetten paylaşıyor. Onun için hizmet verenler çok dikkatli olmak zorunda” uyarısında bulundu.
KODER Yönetim Kurulu Üyesi Gürsel Tonbul da konuşmasında “Çağdaş turizm anlayışında tüketici eğilimlerinde marka sadakati yok. En önemli kriter bütçe. Kendi bütçesi ile satın alabileceği en ideal tatili satın almak için internet elinin altında. Çevreye duyarlı, sürdürülebilirlik ilkesine saygılı tüketici beklentileri artıyor. İnsanların kendilerini çok özel ve farklı hissettikleri ortamlar, özel geziler planlanıyor. Kitle turizminde 'her şey dahil' sistemi tüketici tercihleri ile oluştu, önünde hiçbir güç duramıyor. Teknoloji ile müşterilerinin seyahat deneyimlerini geliştirebilenler web üzerinden bire bir konuşabiliyor. Bilgisayar başında mikrofon ve GPS aracı yardımı ile gezen turist sayısındaki artış şaşırtıcı. Adına sanal gezgin diyorlar. Elbette kısıtlı görseller sunuyor” diye konuştu.