ÇANAKKALE İdare Mahkemesi'nin, ÇED raporları için yürütmeyi durdurma kararı verdiği Kazdağları bölgesindeki maden şirketleri arasında yayınlanan haberlerde ismi geçen Tüprag Metal Madencilik Şirketi, bölgede faaliyetleri bulunmadığını açıkladı.
Tüprag Metal Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş., Çanakkale İdare Mahkemesi'nin Kazdağları bölgesinde faaliyet gösteren 6 işletmenin ÇED raporları için verdiği yürütmeyi durdurma kararıyla ilgili haberlerde şirketin isminin de geçmesi üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Bayramiç Muratlar Köyü'nde, yürütmesi durdurulan ÇED raporunun başka bir maden şirketine ait olduğu belirtildi. Açıklamada, şöyle denildi:
"Şirketimiz 1986 yılından günümüze Türkiye'de altın ve gümüş madenciliği faaliyetinde bulunmaktadır. Ancak yayınlanan haberde geçen Tüprag Metal Madencilik Şirketi'nin Bayramiç Muratlar Köyü'ndeki altın ve bakır işletmesi şeklindeki bilgi doğru değildir. Maden arama veya işletme ruhsatımız dahi olmayan Çanakkale Bayramiç Muratlar Köyü’nde şirketimize ait altın ve bakır işletmesi bulunmamaktadır. Söz konusu işletme bir başka şirkete aittir. Bu kapsamda yürütmesi durdurulan ÇED raporu veya kararlarının da şirketimiz ile bir ilgisi bulunmamaktadır. Uşak-Kışladağ ve İzmir-Efemçukuru Altın Madeni İşletmelerimiz yasal mevzuat çerçevesinde, idari ve yargısal denetimlerden geçerek faaliyetlerini sosyal ve çevresel sorumluluklarını da gözeterek devam ettirmektedir. Hiçbir ilgimiz olmayan bir faaliyetin ÇED kararının yürütmesinin durdurulması haberi ile birlikte ilişkilendirilmemiz, şirketimizin bugüne kadar yasal ve idari çerçevede, çevre ve insan sağlığına uyumlu olarak yürüttüğü faaliyetleri sonucu edindiği saygınlığına zarar vermektedir. Şirket olarak hukuka saygılı, insan ve çevre sağlığına duyarlı tavrımızı koruyarak, faaliyetlerimize devam edeceğiz."